Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Vajbab olívával

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 22 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    2 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 700 g Vajbab, megmosva

  • 60 g Magozott fekete olívabogyó, aprítva

  • 300 g Padlizsán, megmosva, felkockázva

  • 80 g Mogyoróhagyma, hámozva, finomra aprítva

  • 20 g Enyhén sózott vaj

  • 70 ml Fehérbor

  • 2 kan. Friss kapor, megmosva, aprítva

  • 1 darab Citrom

  • 2 kan. Olívaolaj

  • Só, bors

  • Víz

Előkészítés

Lépés 1 /6

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 700g Vajbab, megmosva
  • 60g Magozott fekete olívabogyó, aprítva
  • 300g Padlizsán, megmosva, felkockázva
  • 80g Mogyoróhagyma, hámozva, finomra aprítva
  • 20g Enyhén sózott vaj
  • 70ml Fehérbor
  • 2kan. Friss kapor, megmosva, aprítva
  • 1darab Citrom
  • 2kan. Olívaolaj
  • Só, bors

Lépés 2 /6

Tegye a vajat az edénybe.

  • 20g Enyhén sózott vaj

Lépés 3 /6

Olvassza fel a vajat. Tegye bele és pirítsa meg a hagymát. Adja hozzá a bort, a padlizsánt és az olívát.

  • 60g Magozott fekete olívabogyó, aprítva
  • 300g Padlizsán, megmosva, felkockázva
  • 80g Mogyoróhagyma, hámozva, finomra aprítva
  • 70ml Fehérbor

Lépés 4 /6

Sózza, borsozza. Adja hozzá a babot és 50 ml vizet.

  • 700g Vajbab, megmosva
  • Só, bors
  • Víz

Lépés 5 /6

Főzési idő: 2 perc

Lépés 6 /6

Tálalja melegen vagy hidegen, kaporral, citrommal és olívaolajjal ízesítve.

  • 2kan. Friss kapor, megmosva, aprítva
  • 1darab Citrom
  • 2kan. Olívaolaj