Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Mákos rolád (bejgli)

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 3 óra 50 perc
  • Előkészítés
    25 perc
  • Főzés
    25 perc
  • Hűtés
    3 óra

Összetevők

6 személy

  • 10 cl Tej

  • 25 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 1.5 kan. Szárított sütőipari élesztő (6 g)

  • 225 g Fehér finomliszt

  • 1 kan.

  • 2 kan. Semleges olaj

  • 1 Tojás

  • 15 g Vaj

  • 300 g Víz

  • 70 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 1 Agar-agar (2 g)

  • 250 g Mák

  • 10 cl Tej

  • 70 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 70 g Mazsola

  • 1 citromhéj Citrom

  • 1 kan. Vaníliakivonat vagy 1 tasak vaníliás cukor

  • 1 Tojássárgája

  • 1 kan. Tej

  • 1 csip. Finomszemcsés kristálycukor

  • 2 Citrom

  • 300 g Víz

  • 70 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 1 Agar-agar (2 g)

Tartozékok

  • Tésztakampó
    Tésztakampó

Előkészítés

Lépés 1 /11

Készítse el a tésztát: melegítse fel a tejet a mikrohullámú sütőben (38-40 °C-ra). Vigyázzon, hogy ne melegítse túl, mert ez befolyásolhatja az élesztő működését. Az élesztőt egy kis tálban a tejjel és a cukorral futtassa fel. Keverje el. Pihentesse 5 percig, amíg az élesztő feloldódik.

  • 10cl Tej
  • 25g Finomszemcsés kristálycukor
  • 1.5kan. Szárított sütőipari élesztő (6 g)

Lépés 2 /11

Adja a lisztet, a sót, az olajat és a tojásokat a dagasztóval felszerelt keverőgép táljába, majd adja hozzá a vizet, a cukrot és az élesztős keveréket. Nyomja meg a Start gombot.

  • 10cl Tej
  • 25g Finomszemcsés kristálycukor
  • 1.5kan. Szárított sütőipari élesztő (6 g)
  • 225g Fehér finomliszt
  • 1kan. Só
  • 2kan. Semleges olaj
  • 1 Tojás

Lépés 3 /11

Egy spatula segítségével törölje le a tartalmat a tál oldaláról. Adja hozzá a megpuhult vajat. Nyomja meg a Start gombot.

  • 15g Vaj

Lépés 4 /11

A tésztának ragadósnak kell lennie. A tésztát hagyja a tálban, takarja le egy tiszta konyharuhával, és hagyja pihenni 2 órán át.

Lépés 5 /11

Öntse a mákot egy mini aprítógép edényébe. Aprítsa össze a mákszemeket 3-szor, hogy a mákból lisztes állagot nyerjen. Egy lábasban melegítse forráspontig a tejet, a cukrot, a mazsolát, a vaníliát és a héjat. Vegye le az edényt a tűzről, és adja hozzá a máklisztet. Keverje össze egy spatulával, hogy aránylag kemény tésztát kapjon. Tegye a tésztát sütőpapírra. Fedje le egy másik sütőpapírral, és sodrófával formázzon belőle egy 20x20 cm-es négyzetet. Tegye félre.

  • 250g Mák
  • 10cl Tej
  • 70g Finomszemcsés kristálycukor
  • 70g Mazsola
  • 1citromhéj Citrom

Lépés 6 /11

A tésztát tegye enyhén lisztezett felületre, és középen nyolcszor hajtsa össze, majd formázzon belőle egy golyót. Hagyja a tésztát 30 percig pihenni a hűtőszekrényben, majd a közepén 6-szor hajtogassa össze, hogy egy gömböt formáljon. Hagyja a tésztát 5 percig pihenni. Sodrófával készítsen egy 22 x 22 cm-es négyzetet.

Lépés 7 /11

Vegye le a sütőpapírt a tetejéről, és óvatosan kenje szét a tésztán a mákos tölteléket, távolítsa el a második sütőpapírlapot is. Tekerje a tésztát rolád formába. Tegye át egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyja a tésztát szobahőmérsékleten pihenni egy órát. A méretének meg kell duplázódnia.

Lépés 8 /11

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

Lépés 9 /11

Egy kis tálban keverje össze a tojássárgáját, a tejet és a cukrot. Ezután a keveréket óvatosan kenje a tésztára egy tésztakefével. Süsse 20 percig. Hagyja kihűlni egy rácson.

  • 1 Tojássárgája
  • 1kan. Tej
  • 1csip. Finomszemcsés kristálycukor

Lépés 10 /11

Préselje ki a citromok levét. A citromokat éles késsel vágja finom szeletekre. Tegye a levet, a citromszeleteket és a vizet egy lábasba. Kis lángon főzze 20 percig, majd forralja fel, és adja hozzá a cukrot és az agar-agart. Főzze 1 percig. Használjon botmixert, hogy kompót állagú legyen. Hagyja kihűlni egy tálban a hűtőszekrényben.

  • 2 Citrom
  • 300g Víz
  • 70g Finomszemcsés kristálycukor
  • 1 Agar-agar (2 g)

Lépés 11 /11

Tálaljuk a bejglit az elkészült citromlekvárral.