Karaj hagymakarikákkal
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A sertéskarajhoz:
8 Sertéskaraj
110 g Barna cukor
1 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
0.5 kan. Mustármag
Só, bors
A hagymakarikákhoz:
2 Hagymák
130 g Liszt
1 kan. Fűszerpaprika
2 Tojás
25 cl Író
1 kan. Liszt
240 g Zsemlemorzsa
6 cl Olívaolaj
280 g Barbecue-szósz
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Konyhai papírtörlővel itassa fel az oldalasokról a nedvességet. Egy kis tálban keverje össze a barna cukrot, a fűszerpaprikát, a fokhagymaport és a mustármagokat. Ízesítse sóval és borssal. Kenje be az oldalasokata keverékkel.
Lépés 2 /7
Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát. Egy lapos tálban keverje össze a lisztet és a fűszerpaprikát. Adjon hozzá egy csipetnyi sót. Egy másik lapos tálban keverje össze a tojásokat és az írót. Adja hozzá a lisztet és alaposan keverje össze. Egy másik lapos tálba tegye bele a zsemlemorzsát és az olívaolajat. Jól keverje össze. Mártsa a hagymakarikákat a lisztes-tojásos keverékbe, majd a zsemlemorzsába.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 20 percre. Tegye az oldalasokat az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200°C-on 25 percre. Tegye a hagymakarikákat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél kenje be az oldalast a BBQ-szósszal. Csukja le a kosarat és a sütés automatikusan folytatódni fog. Amikor a hagymakarikák sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat, hogy a tartalma jól összekeveredjen.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy a hagymakarikák megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 7 /7
Tálalja az oldalasokata hagymakarikákkal és egy kis ketchuppal.