Körtés-csokoládés morzsasüti
- Teljes idő 40 perc
- 15 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
70 g Porcukor
60 g Darált mandula
130 g Vaj
250 g Sima fehér liszt
4 szál /sz. Kakukkfű
800 g Nagyon érett körték (Vilmos vagy Conference)
40 g Barna cukor
100 g Csokoládédarabkák
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse el a morzsasütit. Tegye a cukrot, az őrölt mandulát, a kis darabokra vágott vajat, a lisztet és a kakukkfűleveleket egy tálba. Ujjheggyel finoman gyúrja össze, amíg morzsaszerű tésztát nem kap. Ne gyúrja össze túlságosan a tésztát.
Lépés 2 /6
Hámozza meg a körtét és szedje ki a magházát, majd vágja 1 cm-es kockákra. Keverje össze a körtekockákat és a cukrot egy tálban. Adja hozzá a csokoládédarabokat és finoman keverje össze. Öntsön mindent a tepsitartozékba.
Lépés 3 /6
Ujjheggyel morzsolja rá a tésztát a tetejére, hogy teljesen befedje a körtét.
Lépés 4 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe.
Lépés 5 /6
Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 25 percig.
Lépés 6 /6
Melegen vagy hidegen tálalja.