Indiai lencsegolyók
- Teljes idő 25 perc
- 20 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
500 g Konzerv lencse, leszűrve, leöblítve
70 g Liszt
2 kan. Tisztított vaj (vagy növényi olaj)
0.5 db Hagyma, vékonyra szeletelve
200 ml Édesítetlen sűrített tej
70 ml Víz
1 kan. Köménymag
1 kan. Kurkuma
1 kan. Curry paszta
2 kan. Koriander, finomra aprítva
Só, Bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Aprítsa finomra a koriandert.
Lépés 3 /7
Forgassa össze a lencsét, a lisztet és egy csipet sót, borsot. Kb. 30 g masszából gyúrjon golyókat.
Lépés 4 /7
Melegítse fel a vajat. Pirítsa meg a lencsegolyókat. Szedje ki.
Lépés 5 /7
Párolja puhára a hagymát a vízben. Adja hozzá a fűszereket és a sűrített tejet. Sózza, borsozza. Tegye vissza a lencsegolyókat.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 5 perc
Lépés 7 /7
Ízesítse korianderrel.