Halfilé mandulával
- Teljes idő 21 perc
- 12 perc
Előkészítés - 9 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
6 150 g-os tőkehalfilé (vagy sügér)
120 g Blansírozott egész mandula
3 kan. Frissen reszelt gyömbér
6 Mogyoróhagyma, hámozva
1.5 kan. Thai paprika por
3 kan. Nuoc mam szósz
6 Újhagyma
3 kan. Barna cukor
3 Lime (1/2 kifacsarva és 1/2 szeletekben a díszítéshez)
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Mossa meg és reszelje le a gyömbért.
Lépés 3 /7
Tegye a mandulát az edénybe. Pirítsa meg.
Lépés 4 /7
Vegye le a tűzről, keverje össze a hozzávalókkal és a zöldhagymával, a zöld szárakat félretéve.
Lépés 5 /7
A halfilék egyik oldalát kenje be a pasztával. Csomagolja zsírpapírba. Helyezze a pároló kosárba. Töltsön 250 ml meleg vizet az edénybe.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 9 perc
Lépés 7 /7
Vegye le a zsírpapírt. Tálalja hagymaszárral és citromszeletekkel. Köretként tálaljon rizst.