Csirke teriyaki taco
- Teljes idő 13 perc
- 5 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
6 Csirkemell
1 Üveg Teriyaki szósz
8 Kis puha búzatortilla
0.25 Vöröskáposzta, apróra vágva
3 Reszelt sárgarépa
1 cm Gyömbér
Majonéz (vagy almaecettel vagy rizsecettel készült majonéz)
1 Újhagyma
Lime szeletek
Pirított szezámmag
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /7
A csirkemellet vágja 4–5 darabra.
Lépés 2 /7
Tegye a csirkemelleket egy tálba, és locsolja meg a teriyaki mártással. Hámozza meg és reszelje le a gyömbért, és adja a tálhoz. Keverje össze, hogy a csirkét jól bevonja.
Lépés 3 /7
Helyezze a csirkedarabokat az Easy Fry sütőbe a standard rácson. Állítsa be CHICKEN programra 7 percre.
Lépés 4 /7
Melegítse a tortillákat mikrohullámú sütőben 35 másodpercig, vagy 140 °C-os sütőben 10 percig.
Lépés 5 /7
Pirítsa a szezámmagot egy száraz serpenyőben (olaj nélkül) közepes lángon aranyszínűre.
Lépés 6 /7
Tegye a tortillákat a tányérokra. Kenjen egy kevés majonézt a forró tortillákra. Tegye a tortillákra a vöröskáposztát és a sárgarépát. Adjon hozzá néhány darabot a teriyaki csirkéből. Szórja meg az apróra vágott újhagymával és a pirított szezámmaggal. Tegyen a tetejére egy kis teriyaki szószt. Hajtsa be a végeket, és tekerje fel, hogy lezárja őket. Díszítse lime-gerezdekkel.
Lépés 7 /7
Tálalja forrón, oldalt egy kis tál teriyaki mártással.