Banh mi húsgolyókkal
- Teljes idő 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 Sárgarépa
0.5 Uborka
5 kan. Barna cukor
4 kan. Rizsecet
1 kan. Só
20 cl Víz
3 szegf. Fokhagyma
1 Hagyma
4 kan. Koriander
500 g Darált sertéshús
1 kan. Halszósz (nuoc-mam)
1 kan. Kukoricaliszt
4 kan. Sriracha
1 kan. Olaj
1 Bagett
8 kan. Majonéz
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozzon meg répát és vágja csíkokra az uborkával együtt. Forralja fel a rizsecetet, adja hozzá a barna cukor 4/5-ét, vizet és sót. Ezt öntse rá a zöldségekre, keverje össze, majd hagyja állni, amíg elkészíti a húsgolyókat.
Lépés 2 /4
Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Keverje össze a darált húst, az apróra vágott koriander felét, a maradék cukrot, a halszószt (nuoc-mam), a kukoricakeményítőt, a Sriracha egynegyedét és az olajat. Gyúrjon 12 egyforma golyót.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, grillezze a húsgolyókat 15 percig, félidőnél fordítsa meg őket.
Lépés 4 /4
Vágja négy részre a bagettet, majd vágja félbe a bagett darabokat. Keverje össze a majonézt a maradék Sriracha szósszal és kenje meg vele a kenyereket. Adja hozzá a húsgolyókat, a lecsöpögtetett zöldségeket és koriandert. Csukja be a banh mit és tálalja.