Őz bélszín feketeribizlivel
- Teljes idő 14 perc
- 10 perc
Előkészítés - 4 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
720 g Szarvasbélszín, 180 g szeletekben
100 g Feketeribizli (friss v. fagyasztott, ill. áfonya)
2 kan. Mogyoróolaj
2 Körte, hámozva, kicsumázva, hosszában félbe vágva
60 ml Borjú alaplé
400 g Lilahagyma 1 cm kockákra vágva
40 ml Vörösbor
2 Csipetnyi fűszerkeverék (vagy szegfűbors)
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Vágja 1 cm kockákra a lila burgonyát.
Lépés 3 /7
Sózza, borsozza a húst. Töltsön olajat az edénybe.
Lépés 4 /7
Pirítsa meg a hús minden oldalát. Szedje ki a húst. Tegye a burgonyát az edénybe. Sózza, borsozza. Pirítsa 1 percig.
Lépés 5 /7
Forralja fel a vörösbort és a borjú alaplevet. Kaparja fel a lesült szaftot az edény aljáról. Adja hozzá a gyümölcsöt, a húst és a fűszereket.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 4 perc
Lépés 7 /7
Pihentesse a húst 2 percig. Tálalja.