Svéd húsgombócok mártásban
- Teljes idő 54 perc
- 15 perc
Előkészítés - 24 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
600 g Darált hús
1.5 Hagyma
3 Kenyér
150 ml Tej
3 Tojás
1.5 kan. Szerecsendió
1.5 kan. Fehér bors
Só
75 g Vaj
45 cl Marha alaplé
15 cl Habtejszín
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Keverjük össze a darált húst a hagymával, a kenyérrel, a tejjel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal.
Lépés 3 /9
Formázzunk a húskeverékből egyforma méretű golyókkat.
Lépés 4 /9
Tegyük a kanalat az edénybe.
Lépés 5 /9
Tegyük az edénybe a vajat és a húsgombócokat.
Lépés 6 /9
Főzés az Actifry készülékben.
Lépés 7 /9
Adjuk hozzá a marhahúslevest, és főzzük tovább 5 percig.
Lépés 8 /9
Keverjük bele a zsíros tejszínt, és főzzük további 4 percig.
Lépés 9 /9
Melegen tálaljuk.