TEFAL SENSOR® P2051443 8 L

SENSOR® P2051443 8 L Rendkívül biztonságos és tartós
A TEFAL Sensor® kuktafazékkal teljesen biztonságosan főzhet. Összeköti a finom ételek gyors elkészítését és a hosszantartó teljesítményt, napról napra. Ismerkedjen meg a Franciaországban gyártott kuktafazékkal, amely három biztonsági túlnyomás szeleppel és két záróelemmel felszerelt, ötpontos biztonsági rendszerrel ellátott, és élvezze a kuktafazékban főzés minden előnyét - egyszerűen és teljesen biztonságosan.

Cikkszám: P2051443

Kuktafazék Tefal Sensor®: teljes biztonság

A TEFAL Sensor® kuktafazék, amely a remek eredmények és biztonságos használat garanciája kivételes megoldásokat nyújt a mindennapi főzésnél. Ez a Franciaországban gyártott, rendkívül tartós rozsdamentes acél kuktafazék három biztonsági túlnyomás szeleppel és két záróelemmel felszerelt, ötpontos biztonsági rendszerrel ellátott, amelynek használatával rendkívüli eredményeket érhet el, teljes biztonság mellett. Két programmal felszerelt, amelyek lehetővé teszik, hogy az ételt a kiválasztott alapanyagoknak megfelelően készítse el, annak érdekében hogy az étel tökéletes ízű és állagú legyen és megmaradjanak benne a tápanyagok. Az eredmény az egészségesebb főzés és az ételek gyors elkészítésének az előnye. Ismerkedjen meg az átgondolt funkciók hosszú sorával felszerelt tökéletes kuktafazékkal, az edénymosogatóban elmosható alkatrészeket is beleértve, az univerzális, 8 literes űrtartalmat és készítsen vele egészséges és finom ételeket teljes biztonsággal.
Nélkülözhetetlen eszközök
 • Biztonság

  A 3 biztonsági túlnyomás szeleppel és 2 záróelemmel felszerelt, átgondolt, ötpontos biztonsági rendszernek köszönhetően a kuktafazeka teljes biztonságot nyújt a mindennapi, gondtalan főzéshez.

 • 2 ételkészítési program

  2 programmal rendelkezik a zöldségek és halak főzéséhez vagy hús és a szárnyasok sütéséhez és beállítható a tápanyagok optimális megtartásához és a kívánt konzisztencia eléréséhez.

 • Garantáltan tartós

  A tartós, kiváló minőségű 18/10-es rozsdamentes acélból készült edény garanciája 10 év.

 • Gyors főzés

  Takarítson meg időt olyan edények használatával, amelyekben az étel kétszer gyorsabban elkészül, mint a Tefal® párolóedényben (pl. a brokkoli 10 perc alatt elkészül a 26 perc általános főzési időhöz képest)

 • Egyenletes főzés

  Gyors és egyenletes főzés az erős, háromrétegű, rozsdamentes acél és alumínium edényaljnak köszönhetően.

 • Minden típusú főzőlaphoz alkalmas, az indukciósat is beleértve

  Kompatibilis minden főzőlappal, beleértve az indukciósat is, így sokoldalúan felhasználható.

 • Mosogatógépben mosható

  A kuktafazék mosogatógépben elmosható (a tömítést és a szelepet kivéve), ami megkönnyíti a tisztítást.

 • Franciaországban gyártva

  Az Ön kuktafazékját Franciaországban tervezték és gyártották a kivételesen gazdag francia szakértelem és know-how felhasználásával.

 • Tefal: Világelső a konyhai edények terén*

  Csak a Tefal képes ilyen hosszú garanciát adni a főzés tökéletes eredményeire. Még egy ok arra, hogy a Tefalt válassza. * Független szakértői panel adatai, 2016, márkák szerinti eladás, konyhai edénykategória meghatározása

 • Az egészség mindenekelőtt

  A Sensor® edények használatánál a főzésnél az alapanyagok C-vitamin tartalmuk több, mint 80 %-át megtartják (a Tefal® párolóedényhez képest), ezzel garantálva az egészséges ételek készítését és az egészséges táplálkozást.

Kiegészítõk
Receptek
Funkciók
Hőforrás INDUKCIÓ - GÁZ - ELEKTROMOS - KERÁMIA - HALOGÉN  
Biztonsági eszközök száma 5  
Gőzkiengedő rendszer Standard  
Nyomásjelző    
Mosogatógépbe tehető - adatok Csak az edényt, fedő nélkül  
Főzőprogramok száma 2  
Nyitó/záró rendszer Elhúzható  
Edény anyaga Nemesacél  
Belső bevonat/kivitel CSISZOLT NEMESACÉL  
Külső bevonat/kivitel FÉNYESRE POLÍROZOTT NEMESACÉL  
Edények nyéltípusai Rögzített  
Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
Az alkalmazás a megerősített adatbiztonság miatt már nem kompatibilis az Android 4.4.4 vagy régebbi verzióival.

Lehetőség szerint javasoljuk, hogy frissítse készülékét magasabb Android-verzióra, vagy használjon másik kompatibilis eszközt.

A frissítések nemcsak teljesebb élményt nyújtanak az új funkciókkal és a legújabb technológiával való kompatibilitással, hanem védelmet is jelentenek a legújabb verziókban kijavított esetleges biztonsági résekkel szemben is.
A kuktát akkor lehet kinyitni, amikor lehűlt, és lecsökkent a belső nyomás (amikor teljesen lement a zároló jelzőtű vagy a nyomásjelző – modelltől függően).
A kuktájában párolhat is. A párolás különösen alkalmas például zöldségek készítésére, mert megőrzi a vitaminokat és tápanyagokat.
- Ne használjon 750 ml-nél több vizet (6 pohár).
- Használja a párolókosarat; rakja az állványra vagy függessze fel a serpenyő szegecseire (modelltől függően), és ügyeljen arra, hogy az étel ne lógjon bele a vízbe.
Főzés előtt és után ne tároljon ételt a kuktában. Az elkészített ételeket a hűtőben, zárt edényben tárolja.
Ellenőrizze:
• a főzési időt,
• azt, hogy a hőforrás elég magas fokozatra van-e kapcsolva azután, hogy a kukta elérte a működési nyomást,
• a nyomásszabályozó szelep megfelelő behelyezését,
• a folyadék mennyiségét.
A kuktában akár háromszor gyorsabban is elkészülhet az étel a hagyományos fazekakhoz képest. Kezdésként készítse el a kuktához kapott szakácskönyvben/használati útmutatóban szereplő ételeket. Ha már tisztában van az alapelvekkel, más receptekre is alkalmazhatja őket. Fontos, hogy legalább 250 ml (2 pohár) folyadékot használjon.
Erre két módszer van:
Lassú kiengedés: fokozatosan fordítsa párolás pozícióba a programválasztót. Ezt a megoldást raguk, zöldségek, valamint hús- és halételek esetén válassza.
Gyors kiengedés: rakja hideg folyó víz alá a kuktát úgy, hogy a víz a fedél fém részére folyjon. Ezt a megoldást válssza nagy nedvességtartalmú ételek, például a levesek, a rizs, a tészta, a tejpudingok, a tojásos sodók, a sütemények és a különféle desszertek, valamint a nagy folyadéktartalmú és rizst vagy tésztát tartalmazó receptek esetén, hogy ne fröccsenjen ki a folyadék a gőzzel együtt akkor, amikor kinyitja a nyomásszabályozó szelepet.

Amikor a nyomásjelző lent van, a kuktában már nincs nyomás.
Minimum 250 ml folyadékot használjon.
Használjon megfelelő főzőfelületet. A főzőfelületek megfelelőségéről a használati útmutatóból tájékozódhat. Az exkluzív hőelosztó alappal rendelkező modelljeink kiemelkedően jól működnek minden típusú főzőfelületen, ideértve az indukciós lapokat is. Mindig a kukta alapjának átmérőjével megegyező vagy annál kisebb átmérőjű főzőlapot használjon.
• A kukta túlságosan tele van.
• Túl magas a hőmérséklet.
• Nem megfelelő karbantartás miatt blokkolva van a nyomásszabályozó, a zárást jelző tű vagy a biztonsági berendezés, és ez megakadályozza a normális működést.
A kukta kinyitása előtt győződjön meg arról, hogy az összes gőzt kiengedte, és lent van a zárást jelző tű. Ha biztos abban, hogy az összes gőz távozott, rázza meg a terméket, és ellenőrizze, hogy lemegy-e a zárást jelző tű vagy a nyomásjelző (modelltől függően). Ha nem megy le, folyasson hideg vizet a kuktára, és próbálja meg újra kinyitni.
A kukta óriásserpenyőként vagy fazékként is használható. Erre a célra külön üvegfedő vásárolható a kuktához.
A kuktában gyakorlatilag bármilyen étel készíthető: Főzhet levest, húst, halat és zöldségeket, de finom desszerteket is készíthet. A receptötletekért lapozza fel a kukta szakácskönyvét vagy keresse fel a weboldalt.
• Kapcsolja ki a hőforrást.
• Hagyja kihűlni a kuktát.
• A kukta kinyitása után ellenőrizze, hogy minden gőz eltávozott, és a zárásjelző a helyén van (modelltől függően).
• Ellenőrizzen és tisztítson meg minden működő alkatrészt, illetve ellenőrizze a tömítés állapotát.
Ha a probléma továbbra is fennáll, vigye be a kuktát (az összes alkatrészével együtt) egy ajánlott szervizközpontba.
A kukták többségénél az 1. beállítás a zöldségekhez hasonló ételekhez, a 2. beállítás pedig a húsokhoz és a fagyasztott ételekhez tartozik.
A főzés akkor kezdődik, amikor a nyomásszabályozó-szelep lehetővé teszi a gőz folyamatos kiengedését, ami rendszeres sziszegő hanggal jár. Ennél a pontnál kapcsolja alacsonyabb fokozatra a hőforrást, és számolja ki a receptben feltüntetett főzési időt. A Nutricook esetében második csengetés figyelmeztet a hő csökkentésére a főzést befejező gyengébb gőzhöz.
A nyomás felépülése hosszabb időt fog igénybe venni, de a főzési idő nem változik (miután aktiválódik a szelep).
A kosár használata pároláshoz kötelező. Forralásnál nem kötelező.
A közvetlenül az edényben történő főzéshez mindig adagoljon legalább 2 pohár folyadékot a kuktába (25 cl vagy 8,8 UK folyékony uncia).
Pároláshoz öntsön 75 cl (26 UK folyékony uncia) vizet az edény aljára.
Maximális töltési mennyiség: maximum az edény 2/3 magasságáig töltse fel az edényt.
Figyelem: ha folyadék nélkül melegítette a kuktát, ellenőriztesse jóváhagyott szervizközpontban.
Nagy húsdarabok és bőrfelülettel rendelkező ételek (egész kolbász, nyelv, baromfi stb.) főzése esetén javasoljuk, hogy késsel vagy villával vágja be őket a főzés előtt. Ezek a főzés során az esetleges forrásban lévő folyadékok miatt és fröccsenést okozhatnak.
10 éves használat után feltétlenül ellenőriztesse a kuktát egy hivatalos szervizben.

AZ EDÉNY ELMOSOGATÁSA:
• Minden használat után mosogassa el az edényt, a kosarat és a tömítést vízzel és mosogatószerrel. Ne használjon fehérítőt vagy klórtartalmú termékeket.


A FEDŐ ELMOSOGATÁSA (*a kuktának megfelelően):
• Mosogassa el külön a fedőt és a tömítést szivaccsal és mosogatószerrel.
• Szárítsa meg és helyezze vissza a tömítést a fedőbe.
Figyelem: Soha ne tegye az időzítőt víz alá, ha van ilyen.


A FEDŐ ÉS A MODUL ELMOSOGATÁSA* (* a kuktának megfelelően):
• Minden használat után javasolt levenni a vezérlő modult, hogy megmossa.
• Fordítsa meg a fedőt, és egy érmével csavarja le a modul rögzítőanyáját.
• Mosogassa el a modult és a fedőt szivaccsal és mosószerrel.
Figyelem: soha ne tegye az időzítőt víz alá.
• Helyezze vissza a modult a fedőre, ellenőrizze, hogy a helyzetkapcsoló állása egyezik-e az „kukta felnyitása” ábrával, és hogy a csapszegek a fedélhez vannak-e nyomva. Fordítsa meg az egységet, és húzza meg az anyát.


MOSOGATÓGÉP:
Típustól függően a mosogatógépbe helyezhető alkatrészek száma eltérő lehet.
Bizonyos modellek esetében csak az edény mosható mosogatógépben.
Más modellek esetében csak modul nélkül mosható mosogatógépben az edény és a fedő.
A ClipsoMinut 'Duo modellnél egyik alkatrész sem mosható mosogatógépben.
Megjegyzés: A tömítés, időzítő vagy modul nem mosható mosogatógépben.


A BIZTONSÁGI ESZKÖZÖK ELLENŐRZÉSE:
1) Cserélhető modullal rendelkező termék esetén:
Amikor megtisztítja a modult, ellenőrizze, hogy a biztonsági eszközök nincsenek-e eltömítve.
• Gőzkieresztő: ellenőrizze, hogy a kivezetés nincs-e eltömítve. Ha igen, tegye folyó víz alá.
• Ellenőrizze, hogy a működtető szelep mozgatható-e a „zöldség” ábra kiválasztásával és megnyomásával.
• Biztonsági szelep: erősen nyomja meg egy vattapálcával a cső középső részén, amelynek mozgatható.
• Tömítés: minden főzési művelet után tisztítsa meg a tömítést és nyílását szivaccsal és mosogatószerrel. Helyezze vissza jól a nyílásba.

2) Egyéb termékek esetében:
• Működtető szelep: vegye le a szelepet, tisztítsa meg csapvíz alatt.
• Gőzkieresztő: szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy a cső nincs-e elzárva. Ha igen, tegye folyó víz alá.
• Biztonsági szelep: Enyhén nyomja meg a szelepet, amelynek mozognia kell.
• Tömítés: minden főzés után tisztítsa meg a tömítést szivaccsal és mosogatószerrel. Helyezze vissza megfelelően a nyílásba.
Ha hagyományos kuktája van, óvatosan tisztítsa meg a tömítés látható részét és az edény szélét.
Az alumínium modellek esetében ismételje meg az „első használat” műveleteit szódabikarbónával (lásd a használati útmutatót). A rozsdamentesacél modellek esetében dörzsszivaccsal és speciális rozsdamentesacél-tisztítóval tisztítsa meg a serpenyőt. Soha ne használjon fehérítőt.
A tömítést évente kell cserélni. Ha a kuktában nem keletkezik nyomás, vagy gőz szivárog a fedő körül, ellenőrizze, hogy megfelelően van-e a helyén a tömítés.

A tömítés cseréje a fedőrögzítő pánttal rendelkező modellek esetében (kuktafazék, hagyományos kukta vagy Actua):
Távolítsa el a régi tömítést és győződjön meg rőla, hogy a tömítés helye tiszta. Helyezze a régi helyére az új tömítést és ujjaival megnyomva illessze a helyére. A tömítés sérülésének elkerülése végett a művelethez ne használjon semmilyen tárgyat.


A tömítés cseréje a többi modell esetében:
Távolítsa el a régi tömítést és helyezze a helyére az újat.

Fordítsa el az edény fedelét. Ha a modell lehetővé teszi, fordítsa le a fogantyúkat.
Igen, javasoljuk, hogy a főzést követően mindig tisztítsa meg szivaccsal és mosogatószerrel a fedél tömítését, a kivehető tömítéssel rendelkező modelleknél pedig a tartót is.
A kivehető tömítéssel rendelkező modelleknél, győződjön meg róla, mielőtt visszahelyezi a tömítést, hogy a „fedél felőli oldal” felirat van a fedéllel szemben.
Soha nem tegye mosogatógépbe és ne tartsa csap alá, mivel nem vízálló.
Soha ne használjon oldószereket.
Használjon tiszta száraz ruhát.
Minden használat előtt ellenőrizze, hogy a szelepek nincsenek-e elzáródva. Az ellenőrzés elvégzéséhez tekintse meg a kukta modelljének megfelelő ábrákat.
• Ellenőrizze, hogy a helyzetkapcsoló állása egyezik-e az „kukta felnyitása” ábrával.
• Ellenőrizze, hogy a tömítés megfelelően illeszkedjen.
• Ha főzés közben felnyitja/lezárja a kuktát, nyomja le enyhén a fedő közepét a lezáráshoz.
• Csak ClipsoMinut'® kukta modellek esetén: vegye le a tömítést a fedőről és tegye folyó víz alá. Helyezze vissza a fedőbe, anélkül, hogy le letörölné a tömítést.
10 éves használatot követően a kuktafazék megérdemel egy kis törődést: ellenőriztesse valamelyik hivatalos márkaszervizben.
A fedő forgatható, amíg fel nem épül a nyomás. Ez nem jelent hibát.
Ezek Torx csavarok. Hornnyal vannak ellátva és lapos fejű csavarhúzóval húzhatók meg, vagyis amikor a fogantyú kilazul vagy ki kell cserélni, lapos fejű csavarhúzóval erősíthető a helyére. Torx csavarhúzó a legtöbb barkács- és szerszámboltban kapható.
Ellenőrizze, hogy nincs kidudorodás, repedés vagy sérülés a fogantyú anyagán. Ha nem lát sérülést, húzza meg a csavarokat egy lapos fejű csavarhúzóval. Ha sérülést talál, ki kell cserélnie a fogantyút.
Amikor proteint és szénhidrátot egyaránt tartalmazó élelmiszereket, például rizst főz magas hőmérsékleten, szétválnak az aminosavak és a cukor, és ez szürkévé teszi az ételt. Ez nem befolyásolja az ízt, és az étel fogyasztása biztonságos.
A szemcsék és a foltok a vízben természetesen előforduló ásványi anyagok (például kalcium, szilícium, magnézium és vas) lerakódásai a fazék felszínén. Emiatt nem kell aggódnia.
Ellenőrizze az alábbiakat:
• Csökkentette a hőmérsékletet, miután a gőzszabályzó szelep állandó sípoló hangot kiadva elkezdte folyamatosan kiengedni a gőzt?
• Kiengedte a gőzt az elkészítési idő elteltével?
Ha a kukta nyomáscsökkentés nélkül engedi ki a gőzt, az étel tovább készül, mivel a készülék továbbra is nyomás alatt van.
Ha lejárt az elkészítési idő, csökkentse a hőmérsékletet és engedje ki a gőzt.
Az elkészítési idő a mennyiségtől, az élelmiszerek méretétől és az Ön ízlésétől függ.
Ez az első néhány percben normális.

Ellenőrizze a következőket:
• A hőforrás elég erős, ha nem, kapcsolja magasabb fokozatra.
• A tartályban elegendő mennyiségű folyadék van.
• A működtető szelepet az 1/2 ábrákon vagy a hozzávalók ábráján kell elhelyezni.
• A kukta megfelelően van bezárva.
• Nincs sérülés a tál tömítésén vagy peremén.
• A tömítés megfelelően van a fedőn.

Ha a jelenség továbbra is fennáll:
• Kapcsolja ki a hőforrást.
• Vigye a helyzetkapcsolót arra az ábrára, amelyen a gőz kiengedését látja.

• Várja meg, amíg a nyomás jelenlétének jelzője lecsökken.
• Nyissa fel a kuktát.
• Tisztítsa meg a működtető szelepet és a gőzkivezető csövet.
Fokozatosan váltson kukta pozícióból kioldási pozícióba. Ha a gőzkilövellések folytatódnak (ez gyakran megtörténik bizonyos típusú ételekkel, például lencsével), állítsa vissza kukta pozícióba, és hideg víz alatt végezzen gyors kioldást.
Helyezze a helyzetkapcsolót a kuktához tartozó főzési szimbólumok egyikére.

• Az 1 nyomásszintű kukták esetén, a ClipsoMinut'® készüléket is beleértve, állítsa a kapcsolót a következő helyzetbe:


• A 2 nyomásszintű kukták esetén, a Clipso® + Precision készüléket is beleértve, állítsa a kapcsolót a következő helyzetek közül az egyikbe:
Zöldségek
Hús


• A 4 nyomásszintű kukták esetén, a Nutricook® készüléket is beleértve, állítsa a kapcsolót a következő helyzetek közül az egyikbe:
Zöldségek
Keményítőtartalmú ételek
Hús
Hal és tenger gyümölcsei


Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse készülékét egy hivatalos szervizközpontban.
• Töltse fel a kuktát: a minimális mennyiség 250 ml folyadék, a maximum a kukta magasságának a 2/3-a vagy kevesebb (az étel típusától és a recepttől függően).
2. • Zárja le a kuktát: mindegyik kuktánkat úgy terveztük meg, hogy ne tudjon nyomás felgyűlni, ha nincsenek megfelelően lezárva.
3. • Főzés: a kuktát legmagasabb fokozatra állított hőforrásra kell rakni. A kukta néhány percen belül eléri a 100 °C feletti hőmérsékletet (a szabályozó szelep típusától és helyétől függően 110 °C vagy 120 °C). A nyomásszabályozó-szelep lehetővé teszi a gőz távozását: ezután kis fokozatra kell kapcsolni a hőforrást, és ki kell számolni a főzési időt. Ez a módszer akár 70%-os energia-megtakarítást jelenthet a hagyományos, vízben történő főzéshez képest.
4. • A főzés befejezése, nyomáscsökkentés: a főzési idő végén ki kell kapcsolni a hőforrást, és ki kell engedni az összes gőzt azzal, hogy a gőzkiengedési pozícióba állítja a nyomásszabályozó-szelepet. Most már kinyithatja a kuktát. A gőz gyorsabban távozik a kuktából, ha folyó hideg víz alá tartja.
Ha gőz távozik a fedő körül, ellenőrizze a következőket:
• megfelelően zár a fedő;
• megfelelő helyen van a lezáró a fedő belsejében;
• koszos a fedő? Ha igen, tisztítsa meg;
• jó állapotban van a tömítés – ne felejtse el évente cserélni;
• megfelelő még a lezáró?
• Az Authentique modellek esetében: megfelelően meg van húzva a fedő?
• Sérült vagy deformálódott a fedő?
• Tiszta a fedő, a biztonsági szelep és a nyomásszabályozó-szelep?
• Ellenőrizze, hogy nem sérült-e a kukta pereme.
A kukta több, a tökéletesen biztonságos használatot garantáló rendszerrel rendelkezik.
• Biztonsági záró rendszer (modelltől függően): A kuktát olyan biztonsági rendszerrel láttuk el, amely megakadályozza a nyomásnövekedést abban az esetben, ha a fedő nincs teljesen vagy megfelelően lezárva. Ha a fedő nincs jól a helyén, a biztonsági rendszer megakadályozza a zárást jelző tű felemelkedését és ezzel a nyomás keletkezését.
• Biztonsági nyitó rendszer (modelltől függően): Ha a kukta nyomás alatt van, a zárást jelző tű felemelkedik, és megakadályozza a kukta kinyitását. A tű csak akkor esik le, ha lecsökkent a nyomás, és csak ekkor lehet kinyitni a kuktát. Modelltől függően ellenőrizze a zárást jelző tű vagy a nyomásjelző pozícióját. A nyitáshoz alsó pozícióban kell lennie.
• Túl erős nyomás elleni védelem: ha főzés közben eltömődik a gőzkiengedő nyílás, működésbe lépnek a túl erős nyomáshoz tervezett biztonsági rendszerek:
1) Első lépés: kinyílik a biztonsági szelep és csökkenti a nyomást.
2) Második lépés: a tömítés lehetővé teszi a nyomás csökkentését a fedő és a serpenyő között kiengedve a gőzt.
3) Harmadik lépés (modelltől függően): a zárást jelző tű a fogantyú fölé emelkedik, és lehetővé teszi a nyomás függőleges kiengedését. A teljes kihűlést követően a kukta kinyitásához a helyére kell rakni a zárást jelző tűt.
A főzőlapra feltett kuktában kb. 118 °C a hőmérséklet, ha a csirke szimbólumot, és kb. 111 °C, ha a zöldség szimbólumot választja.
A kukta 0,9 bar nyomáson készíti a húsokat, és 0,55 bar nyomáson a zöldségeket.
Csak fedő nélkül, elsősorban akkor, ha le kell pirítani a hozzávalókat.
A főzés akkor kezdődik, amikor a nyomásszabályozó-szelep lehetővé teszi a gőz folyamatos kiengedését, ami rendszeres sziszegő hanggal jár. Ennél a pontnál csökkentse a hőforrás teljesítményét, és számolja ki a receptben feltüntetett főzési időt.
Fordítva rakja fel a fedőt az alsó részre, mert ez segít meghosszabbítani a tömítés élettartamát.
• Ellenőrizze, hogy legalább 250 ml folyadék legyen a kuktában.
• Ellenőrizze, hogy a tömítés megfelelően a helyén legyen. Néhány modellnél kis méretű csap van a fedő belsején, amelyhez hozzá kell igazítani a tömítés kis lyukát. Ha nincs megfelelően egymáshoz igazítva a csap és a lyuk, probléma lesz a nyomással.
• Lehetséges, hogy a tömítés koszos, vagy eldeformálódott és ki kell cserélni. A tömítést évente kell cserélni.
• Ellenőrizze, hogy a szabályozó szelep tiszta-e, és nem blokkolja-e valamilyen ételmaradék.
• Ellenőrizze, hogy a fazék pereme jó állapotban van-e, és nem deformálódott-e a fazék.
• A szabályozó szelep nincs megfelelően a helyén, vagy a szabályozó nem az 1. vagy 2. pozícióban van (modelltől függően). Az ön modellje esetében alkalmazott módszerről a használati útmutatóban talál információt.
• Túl alacsony a hőmérséklet. Ahhoz, hogy a kuktában nyomás keletkezzen, mindig magas hőmérséklet kell. Miután ez megtörtént, és erősen jön a gőz, kapcsolja alacsonyabb fokozatra a hőforrást, hogy egyenletessé váljon a gőzáramlás, és innentől kezdve számolja az időt. A megfelelő nyomás elérésekor minden receptnél alacsonyabb fokozatra kell kapcsolni a hőforrást.
• Beragadt a zárásjelző. Egy olyan zárást jelző tűről vagy nyomásjelzőről van szó (modelltől függően), amelyik felemelkedik, amikor nyomás keletkezik a kuktában, és leesik, amikor megszűnik. Ha nem emelkedik fel, lehet, hogy meg kell tisztítani. Az ön modelljére vonatkozó tisztítási eljárást a használati utasítás ismerteti.
• Ellenőrizze, hogy megfelelően helyezte-e fel a fedőt.
A port a szállításhoz használjuk, hogy ne ragadjon össze a fedő és a tömítés. Nem jelent veszélyt, de ha aggódik, lemoshatja használat előtt.
A kukták a legújabb fejlesztések szerint készülnek és a család igényeihez igazíthatók.
Az alábbi űrtartalmakat (L) javasoljuk:
• 1–4 személyre: 3–4,5 L
• 4–6 személyre: 6 L
• 6–8 személyre: 7,5–8 L
• 7–10 személyre: 10 L
Ennek az az oka, hogy a kuktában való főzés sokkal gyorsabb a hagyományos főzésnél.
Az elkészítési időt ezért a jó eredményért szigorúan követni kell.
Az optimális elkészítés érdekében egyes modellek speciális programokkal rendelkeznek húsokhoz, illetve zöldségekhez.
A kuktában forrázni (az élelmiszerek a kosárban vagy kosár nélkül vízbe merülnek), illetve párolni (az élelmiszerek a víz szintje felett a kosárban helyezkednek el) lehet.
A nagy nyomáson történő főzést megelőzően lassú főzéshez és sütéshez, illetve fedő alatt,  fokozódó nyomás nélkül történő pároláshoz is használható.
Nem, az időzítőt egyetlen célra tervezték.
A két főzési fázisra, a nyomás alatti és a lassú főzésre szolgál. Ebből kifolyólag a fedélen, a rendeltetési helyén kell lennie.
Igen. A folyadék nélküli használat súlyosan károsíthatja a készüléket.
Nem, nyomatékosan kérjük, hogy ne használja a kuktát sütéshez, mert az tönkre teheti.
Ügyeljen rá, hogy ne tegye a sütőbe a kuktát. A szerződéses garancia megszűnik, ha ezt az utasítást nem tartja be.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.