TEFAL ActiFry Essential

ActiFry Essential Az Actifry lényege, elérhető áron. Egyszerűen nélkülözhetetlen!
 • 1 kanál olaj 1kg ropogós hasábburgonyához, kevesebb mint 3% zsíradék tartalommal.*
 • És más ételekhez is: lényege az egyszerűség!

ActiFry Essential, alacsony ár – óriási ízek!

A sütés-főzésnek nem lehet már akadálya, mert itt az ActiFry Essential! Az ActiFry technológiának köszönhetően mindössze egy kanálnyira van szüksége kedvenc olajából 1kg ízletes és ropogós hasábburgonyához, kevesebb mint 3% zsíradék*. Rendkívül kevés olaj – ízletes és egészséges ételek! Más hozzávalókat, például húst vagy halat is remekül elkészít… sőt, desszertekhez is kiváló!

Az ActiFry Essential egészséges és intelligens! Ha sütés közben felnyitja a fedelét, automatikusan leáll. Bátran helyezzen be további hozzávalókat, és készítsen még jobb, még egészségesebb ételeket. Ha visszacsukja a fedelet, zökkenőmentesen folytatódik a sütés. Nélkülözhetetlenül jó!
 • ActiFry technológia a még egyenletesebben sült ételekért.
 • Az átlátszó fedéllel könnyedén szemmel tarthatja az ételeket.
 • Tapadásmentes kerámiabevonat, mosogatógépben mosható (fedél, edény és lapát).
 • Válassza az ActiFry technológiát, és csatlakozzon az ínyencek világszerte több mint 7 000 000 tagot számláló táborához!
Nélkülözhetetlen eszközök
 • Mindössze 1 kanál olaj 1 kg ropogós hasábburgonyához

 • Mindössze 1 kanál olaj 1 kg ropogós hasábburgonyához

 • Szabadalmaztatott ActiFry technológia: forró légáramlás + automatikus keverőrendszer a mindenhol egyenletesen megsüti az alapanyagot

 • Élvezze a hasábburgonyát, kevesebb mint 3% zsíradék tartalommal

 • Automatikus keverőlapát

 • Hal, zöldségek, hús, és akár desszertek is ActiFry olajsütőben

 • 1kg kapacitás, ideális akár 4 személy részére

 • Objem 1 kg: ideálne až pre 4 osoby

Gyakori kérdések
Az Actifry Mini-hez csak 8,5 ml olajra lesz szüksége (a termékhez mérőkanál tartozik). A szabványos kapacitású 1 kg-os ActiFry és az 1,2 kg-os ActiFry Plus készülékhez 14 ml térfogatú kanalat mellékelünk. Az 1,5 kg ételkapacitású Family ActiFry készülékhez 20 ml-es kanalat mellékelünk. A receptek többségéhez 1 kanál olajra van szükség, ez azonban a recept függvényében változhat. Bizonyos ételek elkészítéséhez az ActiFry készülékben nincs szükség egy egész kanál olajra. A fagyasztott sült burgonya felületén eredetileg is van olaj, az olyan zsíros ételek pedig, mint a kolbász, sokszor nem igénylenek egy egész kanál olajat, mivel alapvetően is sok zsiradék van bennük.
Az ActiFry készülékek többféle olajjal használhatók, például olívaolajjal, növényi olajjal, napraforgóolajjal vagy repcemagolajjal.
Főzés előtt mossa át kétszer egy tál vízben a felvágott burgonyát, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt. Az is rendkívül fontos, hogy sütés előtt alaposan törölje szárazra a burgonyát: először konyharuhával távolítsa el a nedvesség nagyját, majd a maradékot papírtörlővel itassa le. Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat, és az extra olajjal csak megszívná magát. Ha a kettő az egyben funkciót használja (tál + tálca), miután a tálcában levő étel már elkészült, a tálca kivétele után még 2,5 percig süsse a burgonyát, hogy ropogósabb legyen.
Semmit, mivel az ilyen sült burgonya önmagában is tartalmaz olajat.
Az 1 kg-os, a 1,2 kg-os és az Actifry Mini típusok esetében használnia kell a lapátot ételkészítés közben, hogy az étel ne essen bele a motoregységbe.
Az edény túlságosan tele van.
Ne lépje túl az elkészítési táblázatokban feltüntetett maximális mennyiségeket.
Ennek számos oka lehet:
• Lehet, hogy nem megfelelő fajtájú burgonyát használt.
• Nem mosta és szárította meg kellően a burgonyát az elkészítés előtt, így még mindig túl sok keményítőt tartalmaz.
• A hasábburgonyák túl vastagok. Vágja a burgonyát vékonyabb hasábokra.
• Nem használt elég olajat. Növelje az olaj mennyiségét.
• Lehet, hogy a szűrő eltömítődött. Tisztítsa meg a szűrőt.
Ennek számos oka lehet:
• Nem helyezte be a keverőlapátot. Minden egyes használathoz helyezze be a keverőlapátot.
• A hasábokat, illetve az élelmiszereket nem egyforma méretre vágta fel. A megfelelő eredményért vágja az élelmiszert egyforma darabokra.
A hasábburgonya mérete befolyásolja ropogósságát, illetve lágyságát.
Minél vékonyabbak a hasábok, annál ropogósabbak lesznek, és minél vastagabbak, annál lágyabb lesz a belsejük.
Ízlésétől függően változtathatja az elkészítési időt és a hasábburgonya méretét: vékony: 8 x 8 mm/Normál: 10 x 10 mm/Vastag: 13 x 13 mm.
A legjobb eredmény érdekében mossa meg egészben a burgonyát, majd a már felszeletelt burgonyát mossa bő vízben mindaddig, amíg tiszta nem lesz.
Ezzel eltávolítja a lehető legtöbb keményítőt és a hasábok nem ragadnak össze.
Száraz, nedvszívó konyharuhával itassa fel alaposan a nedvességet.
A hasáboknak az elkészítés előtt teljesen száraznak kell lenniük.
• Tisztítás előtt hagyja, hogy teljesen kihűljön.
• Nyissa fel a fedelet és az eltávolításhoz húzza el a reteszt.
• Vegye ki a keverőlapátot, az edényt és a kivehető szűrőt.
• A kivehető alkatrészek mosogatógépben, vagy puha szivaccsal és mosogatószerrel tisztíthatók.
• • Mielőtt mindent visszatenne a helyére, alaposan szárítsa meg az alkatrészeket.
Igen, teljes mértékben normális.
Ha fagyasztott sült burgonyát készít, egyáltalán nincs szükség olaj hozzáadására, mivel az ilyen burgonya eredetileg is tartalmaz olajat.
Ha túl vastag az étel, megéghet a teteje. Csökkentse az étel vastagságát. Bizonyos ételfélék nem alkalmasak arra, hogy a tálcán készítse el őket – például a zsemlemorzsás panírral készített hal vagy egyéb ételek –, mert kiszáradnak és megégnek a forró levegővel történő elkészítés közben.
Az ActiFry készülékek ételkészítési hőmérséklete kb. 180 Celsius-fok (az étel közepénél 160 Celsis-fok) a főzés végén.
Általánosságban azt tanácsoljuk, hogy a sült burgonya készítéséhez ajánlott burgonyafajtákat használjon. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a fűszerezés és a tárolás függvényében minden egyes burgonyafajtánál eltérő lehet az eredmény. Ha nem elégedett az eredménnyel, próbáljon más fajta burgonyát használni.
A lapát forgása miatt nem ajánljuk, hogy halat készítsen az ActiFry készülékben, mert a hal könnyen összetörhet főzés közben. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy hal készítéséhez használja a felső tálcát (kizárólag kettő az egyben modelleknél).
Normális, ha kis rést lát a fedél és a ház között. A fedél és a ház nem záródik légmentesen.
Határozott, de finom mozdulattal mindig kattintsa a helyére a fedőt. A fedőt ne úgy zárja le, hogy odacsapja a helyére: ehelyett a fedő elején levő ujjnyomásos gomb segítségével kattintsa finoman a helyére. Ha mosogatógépben mossa a fedőt, mindig a felső kosárba tegye (ott, ahol kevésbé meleg a víz), és állítsa alacsonyabbra a mosogatás hőfokát – lásd a mosogatógép használati utasítását.
Igen, ez egy olyan egyedülálló multifunkciós készülék, amely számos különböző étel elkészítésére alkalmas.
Készülékét az előételektől a desszertekig számos recepthez használhatja.
Készíthet ropogós hasábburgonyát, porhanyós csirkét vagy gyümölcskenyeret...
A 2 in 1 Actifry főzőedény a korábbi Actifry kivitelekhez  és az Actifry Family modellhez nem használható.
Főzés közben a fedél felnyitása veszélytelen, azonban nem javasolt, akkor sem, ha a hozzávalók az edény oldalán gyűlnek össze.
Ezáltal csökken a hőmérséklet a készülék belsejében, és mindez a „Smart” (Intelligens) recepteknél zavart okozhat a garantáltan tökéletes eredmény eléréshez már tesztelt főzési beállításokban.