Töltött sertésszűz répa és karalábésalátával, rozmaringos és zöldséges nyársakkal

Töltött sertésszűz répa és karalábésalátával, rozmaringos és zöldséges nyársakkal

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 sertésszűz (kb. 300 g / darab)
  • 12 aszalt szilva (kimagozva, nem kénes eljárással tartósítva)
  • 10 zsályalevél
  • 2 hosszú rozmaringág
  • 1 cukkini
  • 4 gomba
  • 1 lilahagyma
  • 1 sárga paprika
  • Só, bors
  • 100 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 karalábé
  • 1 répa
  • 1 savanykás alma
  • 1 teáskanál virágméz
  • 3 evőkanál zsázsa

Elõkészítés

Mossa meg hideg vízben a sertésszüzet, és itassa le róla a vizet. Mindegyik darabot vágja félbe középen. Vágjon zsebet hosszában a húsba egy hosszú, hegyes késsel. Töltse meg az aszalt szilvával. Készítsen pácot a sóból, a borsból, a felaprított zsályalevélből és a repcemagolajból, és rövid időre rakja bele a sertéshúst. Helyezze az ActiFry készülékbe, és állítsa 20 percre az időzítőt.

Közben mossa meg a zöldségeket, hámozza meg és vágja négyfelé a hagymákat, kaparja ki a paprika magját és vágja nagy darabokra, a cukkinit pedig vágja vastag szeletekre.

Szúrja váltakozva a rozmaringágra a zöldségeket. A sütési idő vége előtt 10 perccel rakja a sertésszűzek mellé a zöldséges nyársakat.

Hámozza meg és reszelje le kis lyukú reszelőn a karalábét, a répát és az almát. Keverje össze a joghurtot a citromlével és a tejföllel. Adja hozzá a lereszelt karalábét, a répát és az almát, sózza és ízesítse mézzel. Szórja meg zsázsával.