Sült ananász és füge ausztrál mézzel

Sült ananász és füge ausztrál mézzel

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 ausztrál ananász
  • 4 friss füge
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj

Elõkészítés

Az ananásznak vágja le a tetejét és az alját. Vágja nyolc részre hosszában. Hámozza meg, vágja ki a kemény közepét, és vágja kockákra a gyümölcshúst. Rakja az ActiFry készülékbe az ananászdarabokat, csorgasson rájuk két evőkanál mézet, és süsse őket 10 percig.

Közben mossa meg és vágja négyfelé a fügéket.

Adja hozzá a fügét a maradék 1 evőkanál mézzel, a citromlével és a fahéjjal. Süsse 4–5 percig.

Az ananászt és a fügét vaníliajégkrémmel tálalja.