Köpeoglu saláta

Köpeoglu saláta

Előétel

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 3 felkockázott padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 közepes méretű krumpli
  • 2 édespaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ActiFry-kanál olívaolaj
  • 250 g joghurt
  • 1 pohár paradicsomlé
  • 1 közepes méretű, felkockázott paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Elõkészítés

Állítsa be 35 percre a készüléket, és süsse 15 percig a paradicsomot az olívaolajban 2 fokhagymagerezddel.

Ezután adja hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és folytassa a sütést még 10 percig. Végül adja hozzá a paprikát, és süsse még 10 percig.

Szedje ki az összes megsütött hozzávalót egy nagy, mély tálba, törje össze a készülékben megsütött fokhagymagerezdeket, keverje össze őket 250 g joghurttal, majd ezt a keveréket öntse a zöldségekre. Először a joghurtos sültzöldség-keveréket készítse el, majd öntse rá a paradicsomos szószt. Díszítse felaprított petrezselyemmel.