Árparizottó füstölt lazaccal és tavaszi zöldségekkel

Árparizottó füstölt lazaccal és tavaszi zöldségekkel

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 310 g árpagyöngy
  • 83 g finomra felaprított hagyma
  • 125 ml fehérbor
  • 500 ml kis sótartalmú csirkeleves
  • 1 gerezd fokhagyma, megpucolva és felszeletelve
  • 2 ActiFry-kanál olívaolaj
  • 500 g blansírozott spárgafej
  • 125 g mirelit borsó
  • 83 g reszelt parmezán
  • Fél-fél ActiFry-kanál reszelt citromhéj és finomra felaprított friss kapor
  • 125 g vékonyra felszeletelt füstölt lazac
  • Só és bors

Elõkészítés

Tegye be az árpát, a hagymát és a fokhagymát az ActiFry készülékbe. Sózza és borsozza. Locsolja meg egyenletesen az olajjal. Párolja 8 percig.

Közben keverje össze a bort, a levest és a vizet. Melegítse mikrohullámú sütőben vagy szószos fazékban a keveréket addig, amíg gőzölögni nem kezd, de még nem forr. Öntse a keverék felé az ActiFry készülékbe. Párolja 20 percig.

Adja hozzá a maradék leveses keveréket. Párolja 25 perc, vagy amíg az árpa magába nem szívja az összes levest, és lágy lesz, de még nem kezd szétfőni.

Adja hozza a spárgát, a borsót, a parmezánt, a citromhéjat és a kaprot, majd főzze 2 percig, hogy a hozzávalók jól összekeveredjenek és átmelegedjenek. A füstölt lazaccal tálalja.