Tefal COFFEE GRINDER GT110838 használati útmutatók

Tökéletes kávédarálás a fedél egyszerű lenyomásával!

A Tefal kávédarálóval megőrzi a kávé aromáját

Kezdje a reggelt a frissen őrölt kávé kiváló aromájával. Könnyedén készíthet gyengébb, erősebb, vagy kiegyensúlyozott ízű kávét a kívánságának megfelelően. Emellett a darálót használhatja fűszernövények vagy diófélék őrlésére is.

Cikkszám : GT110838

Használati utasítás & Kézikönyv
Gyakori kérdések
A kávédaráló tisztán tartása életbevágó a legjobb íz elérése érdekében. A legtöbb kávébab olajat tartalmaz, amelynek aromája idővel felerősödhet és így megváltoztathatja a kávé ízét. Minden egyes használat után ürítse ki a darált kávé összegyűjtésére szolgáló tartályt.
A tisztítás előtt mindig húzza ki a kávédarálót a konnektorból. Soha ne érje nedvesség se a kávédarálót, se a tápkábelt, se a csatlakozót. A készülék tisztításához ne használjon se agresszív tisztítószert, se durva felületű dörzsit.
Győződjön meg arról, hogy a készülék csatlakoztatva van az elektromos hálózatba és a fedő megfelelően a helyén van.
Ha ezek rendben vannak és a készülék mégsem indul, vigye szakszervizbe.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
Azt javasoljuk, hogy a babkávét hűvös, száraz helyen tartsa. A legjobb egy átlátszatlan, légzáró tartály. A kávé legnagyobb ellensége az oxigén és a nedvesség. Darálás után gyorsan veszít a minőségéből: a nedvesség rontja az ízét és az aromáját, állottá és íztelenné válik. Az oxigén oxidálja a megőrölt kávét és még keserűbbé teszi az italt. Éppen ezért a babkávét csak közvetlenül a főzés előtt szabad megdarálni.
Ez attól függ, hogy milyen típusú kávéfőzőt használ. Az eszpresszó főzésére való kávé sokkal finomabbra van darálva, mint a szűrős kávéfőzőhöz használt kávé.
Ha a kávét közvetlenül a főzés előtt darálja meg, a lehető legtöbb aroma és íz marad meg benne.
A szemes kávé több hónapig eltartható. Ha megdarálták, a kávé gyorsan elveszi aromáját. Szobahőmérsékleten az őrölt kávé 7-10 napig tartható el. Javasoljuk, hogy tegye meg a következő intézkedéseket a megdarált kávé aromájának megőrzése érdekében: tartsa a megdarált kávét átlátszatlan, légmentesen záró tartályban, és tegye be a hűtőgépbe. Ilyen módon egy hónapig eltartható az őrölt kávé.
Amennyiben a kávédarálójához gyárilag beszerelt kés tartozik, darálhat vele fűszereket, dióféléket és egész magvakat. Ha a kávédaráló őrlőköves, kizárólag kávébabot őrölhet vele.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.