Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
recipe.details.time.rest
Fehér csokoládé mousse Keverje össze a cukrot a tojássárgákkal. Adja hozzá a kukoricalisztet, amelyhez előzőleg már hozzáadta az zselatint, és keverje el csomómentesen. Adja hozzá fokozatosan a tejet, és ízesítse a vaníliarúd magjával (vágja ketté a rudat és kaparja ki a magját). A keveréket rakja egy szószos edénybe.
Főzze közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Csökkentse a hőmérsékletet. Adja hozzá a fehér csokoládét. Folytassa a főzést és keverje, amíg meg nem olvad a csokoládé. Fedje le folpackkal (úgy, hogy a folpack érintkezzen a felszínével és így megakadályozza a fölképződést). Hagyja kihűlni (de ne rakja a hűtőbe).
Verje fel a folyékony tejszínt. Amikor már szinte teljesen kihűlt a fehér csokoládés krém, forgassa bele két részletben a tejszínhabot. Rakja nyomózsákba. Hagyja teljesen kihűlni a hűtőben. A sziruphoz melegítse fel a kávé és a cukrot. Ízesítse az alkohollal. Hagyja kihűlni.
Áztassa be a kekszeket a szirupba, és ossza szét őket tálkák között, vagy rakja tálalótálra. Csepegtesse a fehér csokoládé mousse-t a babapiskótára.
Közvetlenül tálalás előtt hintsen rá cukrozatlan kakaóport.
Hámozza meg az ananászt, és távolítsa el a kemény rostú középső részét. Vágja fel 8 adagra. Olvasszon fel 30 g vajat. Adja hozzá a cukrot. Süsse benne barnára az ananászszeleteket.