Tiramisu fehér csokoládé mousse-szal

Tiramisu fehér csokoládé mousse-szal

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

  • 4H00

    recipe.details.time.rest

Alapanyagok

  • 8 babapiskóta
  • Cukrozatlan kakaópor a díszítéshez
  • 15 g Amaretto likőr (vagy rum)
  • 13 g cukor
  • 140 g fehér csokoládé
  • 25 g cukor
  • 17 cl tej
  • 14 cl hűtött folyékony tejszín
  • 14 g kukoricaliszt
  • 1 vaníliarúd
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 g zselatin por (3 csapott teáskanál) vagy 0,8 g agar-agar

Elõkészítés

Fehér csokoládé mousse Keverje össze a cukrot a tojássárgákkal. Adja hozzá a kukoricalisztet, amelyhez előzőleg már hozzáadta az zselatint, és keverje el csomómentesen. Adja hozzá fokozatosan a tejet, és ízesítse a vaníliarúd magjával (vágja ketté a rudat és kaparja ki a magját). A keveréket rakja egy szószos edénybe.

Főzze közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Csökkentse a hőmérsékletet. Adja hozzá a fehér csokoládét. Folytassa a főzést és keverje, amíg meg nem olvad a csokoládé. Fedje le folpackkal (úgy, hogy a folpack érintkezzen a felszínével és így megakadályozza a fölképződést). Hagyja kihűlni (de ne rakja a hűtőbe).

Verje fel a folyékony tejszínt. Amikor már szinte teljesen kihűlt a fehér csokoládés krém, forgassa bele két részletben a tejszínhabot. Rakja nyomózsákba. Hagyja teljesen kihűlni a hűtőben. A sziruphoz melegítse fel a kávé és a cukrot. Ízesítse az alkohollal. Hagyja kihűlni.

Áztassa be a kekszeket a szirupba, és ossza szét őket tálkák között, vagy rakja tálalótálra. Csepegtesse a fehér csokoládé mousse-t a babapiskótára.

Közvetlenül tálalás előtt hintsen rá cukrozatlan kakaóport.

Hámozza meg az ananászt, és távolítsa el a kemény rostú középső részét. Vágja fel 8 adagra. Olvasszon fel 30 g vajat. Adja hozzá a cukrot. Süsse benne barnára az ananászszeleteket.