Ropogós fésűkagylós batyuk pisztáciával és parmezánnal

Ropogós fésűkagylós batyuk pisztáciával és parmezánnal

Előétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Nehéz, tapasztalatot igényel

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 8 fésűkagyló
  • 80 g egész parmezán
  • 40 g nem sózott pisztácia
  • 5 cl pisztáciaolaj
  • 3 leveles tésztalap (3 batyuhoz 1 tésztalap)
  • 20 g vaj
  • 2 cl növényi olaj
  • Só és bors

Elõkészítés

A pisztáciát durvára aprítsa fel. A sajtot vágja vékony csíkokra. A fésűkagylót pácolja kevés pisztáciaolajban. Sózza és borsozza. A vajat olvassza fel, és keverje össze az olajjal.

A leveles tésztalapokat ezzel a keverékkel kenje be finoman.

A leveles tésztalapokból vágjon három harmad körcikkelyt. Mindegyik leveles tésztalap közepére rakjon egy kis pisztáciát.

Rakjon rá egy fésűkagylót. Díszítse parmezánforgácsokkal. Zárja össze a tésztalapot a fésűkagyló körül úgy, hogy batyut formázzon. A sajtos oldalával kezdje a sütést. Süsse mindegyik oldalukat addig, amíg a batyuk arany színűek nem lesznek.

Rukkola- vagy mesclunsalátával tálalja.