Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Töltse fel olajjal a MAXI jelig az olajsütő tálját. Melegítse fel az olajsütőt 180 °C-ra, vagy addig, amíg a piros hőmérsékletjelző lámpa ki nem alszik.
Egy közepes méretű tálban verje fel a tojást a cukorral, a vajjal és a reszelt narancshéjjal. Tegye félre. Szitálja össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Adja hozzá váltogatva a felvert tojásos keverékhez a lisztes keveréket és a narancslevet. Ne keverje túlságosan erőteljesen.
A sütőkosarat eressze le, és engedje a forró olajba a tésztát evőkanalanként kiszaggatva. Egyszerre ne süssön 6–8 fánknál többet. Zárja rá a fedelet. Süsse az olajban 2–2,5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Fordítsa meg, és süsse még 1 percig.
Emelje fel a kosarat. Nyissa ki a fedőt. Vegye ki a fánkokat. Itassa le a zsiradékot papírtörlővel. 30 percig meleg és ropogós marad 100 °C hőmérsékletű sütőben tartva. Tálalás előtt forgassa cukorba.