Francia pirítós briósból kókusszal és ananásszal

Francia pirítós briósból kókusszal és ananásszal

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 db 2 cm vastag briósszelet
  • 2 tojás
  • 40 cl kókusztej
  • Fél ananász
  • 25 g cukor
  • 2 x 30 g vaj
  • Porcukor vagy kókuszreszelék a díszítéshez

Elõkészítés

Hámozza meg az ananászt, és távolítsa el a kemény rostú középső részét. Vágja fel 8 adagra. Olvasszon fel 30 g vajat. Adja hozzá a cukrot. Süsse benne barnára az ananászszeleteket.

Verje fel a tojást a kókusztejjel. Áztassa be a briósszeleteket ebbe a keverékbe.

Olvassza fel a maradék vajat egy serpenyőben. Süsse barnára a briósszeletek mindkét oldalát.

A francia brióspirítóst a karamellizált ananászszeletekkel a tetején tálalja.

Porcukorral vagy kókuszreszelékkel díszítse.