Fahéjas alma

Fahéjas alma

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 golden alma
  • 85 g kicsire felaprított szárított sárgabarack
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj vagy ízlés szerint 2 ActiFry-kanál cukor
  • 1 ActiFry-kanál napraforgóolaj

Elõkészítés

Hámozza meg az almákat, vágja négyfelé őket és távolítsa el a magházat. Mindegyik negyedet vágja ketté, hogy almánként összesen 8 almacikkelye legyen.

Az almát rakja egy nagy tálba, és keverje össze az olajjal, amíg minden cikkelyt egyenletes olajréteg nem borít. Rakja az almacikkelyeket az ActiFry készülékbe, és süsse 12–15 percig.

Adja hozzá a sárgabarackot, és süsse további 3 percig, vagy amíg az alma puha nem lesz.

Közben keverje össze a cukrot és a fahéjat egy tálban. A kész almát melegen tálalja, a fahéjas cukorral meghintve.

Adhat mellé vaníliafagylaltot, nagy zsírtartalmú tejszínt és görög joghurtot is.