Burgundi csiga turbolyával és párolt cukkinivel

Burgundi csiga turbolyával és párolt cukkinivel

Előétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 40 csiga (adagonként 10 db)
  • 40 g szárított gomba
  • 3 közepes méretű cukkini
  • 2 fokhagymagerezd
  • 3 ActiFry-kanál tejföl vagy magas zsírtartalmú tejszín
  • 3 ActiFry-kanál tej
  • 5 szál friss turbolya
  • Só, bors

Elõkészítés

Az étel elkészítése előtt időben áztassa be a gombát, hogy elegendő vizet vehessen fel. A megmosott cukkinit hámozza meg és reszelje le. Mossa meg és aprítsa fel a turbolyát. Hámozza meg a fokhagymát, és vágja fel apróra.

A lereszelt cukkinit rakja az ActiFry készülékbe, sózza, borsozza, és főzze 10 percig.

Vegye ki a cukkinit az ActiFry készülékből, rakja félre, és tartsa melegen az olajsütő tetején.

Keverje össze a tejszínt és a tejet, és öntse az ActiFry készülékbe a fokhagymával és a csigával együtt. Sózza és borsozza, majd főzze 5 percig. Adja hozzá a lecsepegtetett gombát, és főzze még 5 percig. Adja hozzá a turbolyát, majd főzze még 1 percig.

Mindegyik tányérra rakjon egy adag, kis félgömbbé formázott cukkinit. A közepére készítsen egy mélyedést, és töltse meg a csigás-gombás keverékkel. Díszítse egy turbolyaággal.