Sáfrányos rizottó

Sáfrányos rizottó

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 50 g füstölt bacon
  • 50 g főtt sonka
  • 300 g darált borjúhús
  • 1 g szálas sáfrány
  • 150 g friss paradicsom
  • 1 fokhagymagerezd
  • Kakukkfű
  • 600 ml alaplé
  • 150 g rizs
  • 50 g hagyma
  • Só és bors

Elõkészítés

Kockázza fel a bacont, és süsse a saját zsírjában 5 percig az ActiFry serpenyőjében. Amikor elkezd barnulni, azonnal vegye ki.

Süsse meg óvatosan a finomra felaprított hagymát a bacon zsírjában; adja hozzá a rizst, és pirítsa 2 percig.

Hámozza meg a paradicsomot, kockázza fel a húsát. Vágja fel apróra a fokhagymagerezdet, és az egészet keverje hozzá a rizshez. Öntse rá az alaplevet, és adja hozzá a kakukkfüvet és a sáfrányt. Keverje össze alaposan. Hagyja főni.