Báránytajine tartósított citrommal és fekete olívával

Báránytajine tartósított citrommal és fekete olívával

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 600 g kicsontozott báránylapocka, lezsírozva
  • 40 g fekete olívabogyó, kimagozva
  • 20 g friss gyömbérgyökér
  • 2 sóban tartósított citrom
  • 2 fokhagymagerezd
  • 5 szál friss korianderlevél
  • 5 szál friss sima levelű petrezselyem
  • 1 ActiFry-kanál őrölt gyömbér
  • 2 adag sáfrány (szálak vagy por)
  • 1 ActiFry-kanál kukoricaliszt
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 ActiFry-kanál olívaolaj
  • Só, bors

Elõkészítés

Keverje össze a kukoricalisztet 100 ml vízzel, és adja hozzá a bort. Keverje össze a sáfrányt 50 ml meleg vízzel. Kockázza fel a báránylapockát (kb. 30 g-os kockákra). Hámozza meg és szeletelje fel a gyömbért és a hagymát. Hámozza meg és vágja apróra a fokhagymát. Negyedelje fel a tartósított citromot. Távolítsa el a húsát, és csak a héját tartsa meg: a héjat vágja fel vékony szeletekre. Az olívabogyókat vágja félbe.

Rakja az ActiFry készülékbe a gyömbért, a fokhagymát és a hagymát, és süsse 5 percig. Adja hozzá a húst, majd süsse további 5 percig.

Adja hozzá a többi hozzávalót (olívabogyó, citrom, sáfrány, bor, víz és kukoricaliszt), és süsse még 5–10 percig attól függően, hogy mennyire átsülve szereti a húst. A felaprított zöldfűszereket közvetlenül a találás előtt adja hozzá.