Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
A sziruphoz: forralja együtt a vizet és a cukrot 2–3 percen át. Adja hozzá a narancsvirágvizet. Ha más ízre vágyik, a narancsvirágvíz helyett használjon citromhéjat vagy fahéjrudat. Hagyja kihűlni.
Készítse el a fánkot: Forralja fel egy szószos fazékban a vizet, a sót és a vajat. Amikor elkezd forrni, adja hozzá a lisztet és a búzadarát, és keverje össze alaposan. Amikor a tészta már jól összeállt, adja hozzá egymás után a tojásokat folyamatos kevergetés mellett.
Öntse az olajat a tálba. A hőfokszabályozót állítsa 180 °C-ra Deep Fry (bő zsírban sütés) üzemmódban, és forrósítsa fel az olajat. A tésztát rakja kinyomózsákba, amelynek csillag alakú a kinyomónyílása.
Nyomja ki a tésztát a nyíláson, és vágja őket kívánt méretre, miközben a Versalio táljába ejti őket. A sütéshez használhatja a kosarat, de nem kötelező.
Amikor a fánkok aranybarnára sültek, vegye ki őket a tálból, és rakja őket nedvszívó papírra. Hempergesse meg őket a szirupban. Melegen tálalja, pisztáciaporral.