Almás habcsók gránátalma- és fahéjszósszal

Almás habcsók gránátalma- és fahéjszósszal

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 2 tojásfehérje
  • 50 g finom kristálycukor
  • 4 egész golden alma, meghámozva, a magház kivágva
  • 100 g főtt alma
  • 4 érett gránátalma magjai és húsa
  • 150 g finom kristálycukor
  • 150 ml víz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elõkészítés

Verje nagyon kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral. A főtt almát tegye a kimagozott almák üregébe, a tetejére pedig jöhet a hab.

Párolja 15 percen át az előétellel és a főétellel. Közben keverje össze a gránátalmamagokat a cukorral, a vízzel és a fahéjjal. Forralja fel, majd hagyja lehűlni.

Amikor az almás habcsók elkészült, a gránátalma szósszal tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek