Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Enyhén pirítsa meg a kacsamelleket a zsíros felükkel lefelé forró öntöttvas serpenyőben. Csorgassa rájuk a mézet.
Párolja 15 percen át a szőlővel és a csirkealaplé-kocsonyával.
A párolási idő végén rakja félre a filéket alufóliába csomagolva. Öntse szószos fazékba a cukrot és a ecetet, és főzze, amíg enyhén meg nem karamellizálódik. A pároláskor kisült szaftot öntse a szószos fazékba, és adja hozzá a szőlőt. Ízlés szerint sózza és borsozza. Szeletelje fel a kacsamelleket, és locsolja meg őket a mártással.
Ossza el a szőlőt a csészékben. Adja hozzá mézet és a vaníliarudat, majd rakja rájuk a fedőket. Rakja a 3. kosárba a csészéket.