Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Vágja le a spárgák végét 12 cm-re a hegyüktől, és rakja el a levágott szárakat. Sózza és borsozza a csirkemelleket, csorgasson rájuk szójaszószt, és kenje be őket mustárral. Mindegyik tetejére rakjon 3 spárgát. Tekerje fel a csirkemelleket úgy, hogy a spárga hegye látható maradjon. Rögzítse őket spárgával vagy fogpiszkálóval.
Párolja 15 percig úgy, hogy a csirkemellek mellé rakja a maradék spárgát és a levágott spárgaszárakat. Ugyanannyi ideig párolja, mint az előételt és a desszertet.
Forralja fel a csirkealaplevet, dobja bele a megpárolt spárgát és a spárgaszárakat, és turmixolja össze kézi turmixgéppel vagy robotgépben. Szűrje át szitán, és adja hozzá a tejszínt. Fűszerezze ízlésének megfelelően, és öntse rá a csirkére, amelyet a tányér közepére helyez.