Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Az epret mossa meg és vágja ketté vagy négyfelé, a méretétől függően.
Mossa meg a spárgát. A spárga száráról távolítsa el az apró levélkéket. Vágja esztétikusra. A bacont süsse meg serpenyőben. Vegye ki a serpenyőből.
Öntsön egy kis olajat a serpenyőbe. Süsse meg olívaolajban a spárgát úgy, hogy bevonja az olaj. Ha elérte az al dente állagot, öntsön balzsamecetet a serpenyőbe. Kapcsolja le a tűzhelyet. Adja hozzá az epret, és alaposan keverje össze a serpenyő tartalmát, hogy a balzsamecet az epret is bevonja.
Rakja a tányérokra a baconszeleteket. A tetejükön rendezze el a spárgát és az epret.
Végül szórja meg parmezánsajt-forgácsokkal, sóval, borssal, és locsolja meg kevés olívaolajjal.