Serpenyőben sütött spárga eperrel, balzsamecettel és grillezett baconnel

Serpenyőben sütött spárga eperrel, balzsamecettel és grillezett baconnel

Előétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 20–24 darab zöld spárga
  • 40 g egész parmezán
  • 2 cl balzsamecet
  • 150 g eper
  • 8 szelet bacon
  • Só és bors

Elõkészítés

Az epret mossa meg és vágja ketté vagy négyfelé, a méretétől függően.

Mossa meg a spárgát. A spárga száráról távolítsa el az apró levélkéket. Vágja esztétikusra. A bacont süsse meg serpenyőben. Vegye ki a serpenyőből.

Öntsön egy kis olajat a serpenyőbe. Süsse meg olívaolajban a spárgát úgy, hogy bevonja az olaj. Ha elérte az al dente állagot, öntsön balzsamecetet a serpenyőbe. Kapcsolja le a tűzhelyet. Adja hozzá az epret, és alaposan keverje össze a serpenyő tartalmát, hogy a balzsamecet az epret is bevonja.

Rakja a tányérokra a baconszeleteket. A tetejükön rendezze el a spárgát és az epret.

Végül szórja meg parmezánsajt-forgácsokkal, sóval, borssal, és locsolja meg kevés olívaolajjal.