Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Török töltött batyu (Manti)

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 21 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    21 perc
  • Hűtés
    30 perc

Összetevők

2 személy

  • 155 g T45 liszt

  • 0.25 kan. Finom só

  • 1 Felvert tojás

  • 3 cl Tej

  • 0.5 kan. Olívaolaj

  • 200 g Darált borjúhús

  • 30 g Finomra vágott hagyma

  • 0.25 kan. Finom só

  • 0.25 kan. Szárított pirospaprika pehely

  • 1 csip. Őrölt fekete bors

  • 4 kan. Olvasztott vaj (a tepsihez)

  • 75 g Vaj

  • 2 szegf. Fokhagyma gerezdek

  • 0.5 kan. Szárított pirospaprika pehely

  • 1 kan. Paradicsompüré

  • 100 g Finomra darabolt paradicsom

  • 0.25 kan. Finom só

  • 5 cl Borjú alaplé

  • 2 kan. Finomra vágott friss bazsalikom

  • 4 kan. Finomra vágott petrezselyem

  • 1 csip. Földi sumac

  • 0.25 kan. Őrölt fekete bors

Tartozékok

  • Grill
    Grill

Előkészítés

Lépés 1 /7

Készítse el a batyu tésztáját. Keverje össze a lisztet és a sót egy edényben. Készítsen egy mélyedést a közepébe. Adja hozzá a tojást, a tejet és az olívaolajat, és óvatosan keverje össze. Kézzel gyúrja 7 percig, hogy sima tésztát kapjon. Takarja le egy tiszta konyharuhával, és hagyja pihenni 30 percig.

  • 155g T45 liszt
  • 0.25kan. Finom só
  • 1 Felvert tojás
  • 3cl Tej
  • 0.5kan. Olívaolaj

Lépés 2 /7

Szórja meg liszttel a tésztát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, sodrófával nyújtsa 2 mm vastagságú téglalap alakúra. Egy késsel vágja a tésztát 5 cm-es négyzetekre, így kb. 25 négyzetet kap. Tegye félre egy tiszta konyharuha alá.

Lépés 3 /7

Készítse el a gombócok töltelékét. Tegye a borjúhúst, a hagymát, a sót, a szárított chilipelyhet és a fekete borsot egy tálba. Alaposan keverje össze.

  • 200g Darált borjúhús
  • 30g Finomra vágott hagyma
  • 0.25kan. Finom só
  • 0.25kan. Szárított pirospaprika pehely
  • 1csip. Őrölt fekete bors

Lépés 4 /7

Tegyen egy kanál tölteléket minden tészta négyzet közepére. A szemközti sarkokat párban illessze össze és nyomja össze, középen hagyva egy nyílást. A gombócokat gondosan zárja le, hogy ne nyíljanak ki sütés közben, így kis csónak alakú lepénykék lesznek.

Lépés 5 /7

Egy kerek tálcát vagy egy 20 cm-es, peremmel ellátott tortaformát vajazzon ki 2 evőkanál olvasztott vajjal. Rendezze el a gombócokat egyenletesen az előkészített tálcán. Locsolja meg a maradék 2 evőkanál vajjal. Tegye a gombócokkal teli tálcát a lappal felszerelt készülékbe. Indítsa el a főzést.

  • 4kan. Olvasztott vaj (a tepsihez)
  • Grill

Lépés 6 /7

Közben készítse el a szószt. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket, és pirítsa 20 másodpercig. Ezután adja hozzá a morzsolt szárított chilit, és főzze további 10 másodpercig. Adja hozzá a paradicsompürét, és főzze további 1 percig. Adja hozzá a paradicsomot, sózza meg, és párolja további 5 percig. Forralja fel a keveréket, majd csökkentse a hőfokot. Öntse fel a forró alaplével a szószt, és főzze további 3 percig.

  • 75g Vaj
  • 2szegf. Fokhagyma gerezdek
  • 0.5kan. Szárított pirospaprika pehely
  • 1kan. Paradicsompüré
  • 100g Finomra darabolt paradicsom
  • 0.25kan. Finom só
  • 5cl Borjú alaplé

Lépés 7 /7

Öntse a mártást a főtt gombócokra egyenesen az Easy Fryból. Szórja meg bazsalikommal, petrezselyemmel, őrölt sumac-kal és fekete borssal. Kapcsolja be a készüléket, és indítsa el a főzést. Tálalja azonnal. Jó étvágyat!

  • 2kan. Finomra vágott friss bazsalikom
  • 4kan. Finomra vágott petrezselyem
  • 1csip. Földi sumac
  • 0.25kan. Őrölt fekete bors
  • Grill