Padlizsános, szardellás casarecce
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
500 g Száraz casarecce
600 g Padlizsán, megmosva, 2 cm-s kockákra vágva
1.5 Citrom leve
3 Fokhagyma, hámozva, felaprítva
3 kan. Olívaolaj (kötelező)
1.5 kan. Őrölt kömény
3 kan. Petrezselyem, megmosva, felaprítva (lehetőleg simalevelű)
30 Pácolt szardella (vagy szardínia)
1 kan. Cukor
800 ml Sós víz
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Mossa meg, és kockázza 2 cm darabokra a padlizsánt.
Lépés 3 /7
Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket.
Lépés 4 /7
Mossa meg és vágja apróra a petrezselymet.
Lépés 5 /7
Az alábbi sorrendben tegye az edénybe: 150 g padlizsán, fokhagyma, cukor, olaj, víz és a maradék padlizsán.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 8 perc
Lépés 7 /7
Adja hozzá a citromot, köményt és petrezselymet. Tálalja szardellával díszítve.