Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Olasz húsvéti briós (Colomba di pasqua)

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 4 óra 5 perc
  • Előkészítés
    25 perc
  • Főzés
    40 perc
  • Hűtés
    3 óra

Összetevők

6 személy

  • 10 cl Tej

  • 1 tasak Szárított sütőélesztő (4,6 g)

  • 1 kan. Porcukor

  • 230 g Finomliszt

  • 5 g Só (1 teáskanál)

  • 15 g Olívaolaj

  • 1 Szobahőmérsékletű tojás

  • 2 cl Érlelt rum

  • 30 g Porcukor

  • 30 g Vaj

  • 80 g Kandírozott narancs, apróra vágva

  • 80 g Mazsola

  • 25 g Darált mandula

  • 60 g Porcukor

  • 1 kan. Kukoricaliszt

  • 1 Tojásfehérje

  • 10 Egész mandula

  • 2 kan. Gyöngycukor

Tartozékok

  • Grill
    Grill

Előkészítés

Lépés 1 /7

Melegítse a tejet a mikrohullámú sütőben körülbelül 38-40 °C-ra. Vigyázzon, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert az inaktiválhatja az élesztőt. Az élesztőt tegye egy kis tálba a tejjel és a cukorral, hogy újra hidratálódjon. Keverje össze habverővel. Hagyja állni 5 percig. Az élesztőnek fel kell oldódnia.

  • 10cl Tej
  • 1tasak Szárított sütőélesztő (4,6 g)
  • 1kan. Porcukor

Lépés 2 /7

Öntse a lisztet, a tej/cukor/élesztő keveréket, a tojásokat és a vaníliát a dagasztókaros keverőtálba. Gyúrja kézzel 3 percig. Adja hozzá a sót, és gyúrja további 1 percig, majd keverje bele a vajat, a narancsot és a mazsolát. Gyúrja még 8 percig. A tésztának ragadósnak kell lennie. Hagyja a tésztát a tálban, és fedje le egy tiszta ruhával. Hagyja pihenni 2 órán át szobahőmérsékleten. A tésztának a háromszorosára kell nőnie.

  • 10cl Tej
  • 1tasak Szárított sütőélesztő (4,6 g)
  • 1kan. Porcukor
  • 230g Finomliszt
  • 5g Só (1 teáskanál)
  • 15g Olívaolaj
  • 1 Szobahőmérsékletű tojás
  • 30g Vaj
  • 80g Kandírozott narancs, apróra vágva
  • 80g Mazsola

Lépés 3 /7

Vegye ki a tésztát a tálból, és tegye lisztezett munkafelületre. Hajtsa fel a tésztát úgy, hogy a végeit megfogva a közepe felé húzza, hogy egy gömböt formázzon (készítsen összesen 8 ilyen lapot).

Lépés 4 /7

Vajazzon és lisztezzen ki egy 20 cm átmérőjű, 6 cm magas tortaformát. Tegye bele a tésztagolyót. Hagyja állni 1 órán keresztül. A tésztának a kétszeresére kell nőnie.

Lépés 5 /7

Készítse el a mázat úgy, hogy a mandulaport, a cukrot és a kukoricalisztet összekeveri egy keverőtálban. Fokozatosan adja hozzá a tojásfehérjét, hogy kissé folyós masszát kapjon. Tegye félre a hűtőszekrénybe. Amikor a panettone elkészült, vegye le a fedőt, és óvatosan kenje el a mázat a tészta felületén. Szórja meg mandulával és gyöngycukorral.

  • 25g Darált mandula
  • 60g Porcukor
  • 1kan. Kukoricaliszt
  • 1 Tojásfehérje
  • 10 Egész mandula
  • 2kan. Gyöngycukor

Lépés 6 /7

Tegye a tortaformát az Easy Fry sütőbe a grilltálcával együtt, és indítsa el a DESSERT programot 150°C-on 40 percre.

  • Grill

Lépés 7 /7

Vegye ki a kenyeret, és a rácson hagyja kihűlni.