Gyors bagel
- Teljes idő 1 óra 11 perc
- 20 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 43 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
520 g Liszt
30 g Finomszemcsés kristálycukor
5 g Só
22 g Sütőpor
60 g Olvasztott vaj
26 cl Langyos víz
1 Tojássárgája
1 kan. Finomszemcsés kristálycukor
2 Só
50 g Kristálycukor
1 kanál Szezámmagok
Előkészítés
Lépés 1 /10
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.
Lépés 2 /10
Adjuk hozzá a vajat és a vizet. Gyúrjuk kézzel 2 percig.
Lépés 3 /10
Forgassuk ki a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre, és formázzuk golyóvá.
Lépés 4 /10
Osszuk 4 egyenlő részre, és mindegyik tésztadarabot hajtsuk középre, hogy egy szilárd golyót alkossunk.
Lépés 5 /10
Egy sodrófa segítségével minden egyes golyót 10 cm-es kör alakúra sodorunk.
Lépés 6 /10
Egy 4 cm-es sütivágóval vagy kis pohárral vágjunk lyukat a közepébe.
Lépés 7 /10
Helyezzük a karikákat egy szabványos Easy Fry alátétre.
Lépés 8 /10
Egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját, a tejszínt (vagy tejet), a sót és a cukrot. Kenjük meg a karikákat a felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
Lépés 9 /10
Süssük 11 percig 190 °C-on.
Lépés 10 /10
Vegyük ki a bageleket, és tegyük át drótrácsra, hogy teljesen kihűljenek.