Csont nélküli borda édes barbecue-szósszal
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
sertés
chilipor és mustárpor
hagymapor
fokhagymapor
BBQ-szósz
lágy kajszibaracklekvár gyümölcsdarabok nélkül
francia mustár
Előkészítés
Lépés 1 /5
Metssze be a sertésfilét hosszanti irányban a végétől kiindulva, majd nyissa szét. Finoman klopfolja ki a húst, amíg az mindenhol egyenlő vastagságú nem lesz. Vagdossa be a húst 2,5 cm-enként, hogy oldalashoz hasonlítson.
Lépés 2 /5
Keverje össze a chiliport, a mustárport, a hagymaport és a fokhagymaport sóval és borssal. Dörzsölje be a hús egész felületét a fűszerkeverékkel. Hagyja pihenni 30 percig.
Lépés 3 /5
Eközben adja hozzá a barbecue-szószhoz a lekvárt és a mustárt, majd az egészet keverje homogénre.
Lépés 4 /5
Rakja be a keveréket 60 másodpercre a mikrohullámú sütőbe a legmagasabb fokozatra. Merjen ki 2 evőkanálnyit (30 ml) ebből a szószból és kenje be vele a húst. A maradék szószt tegye félre.
Lépés 5 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Vegye ki a sertéshúst a grillből, majd fedje le fóliával. Hagyja pihenni 5 percig. Vágja fel a húst a meglévő bevágások mentén, hogy „oldalasokat” kapjon. Tálalja a megmaradt szósszal.