Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Coq au vin - vörösboros kakas

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 50 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    35 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

2 személy

  • 400 g Csirke (vagy pulyka) comb lisztbe forgatva

  • 100 g Friss csiperkegomba, vékonyra vágva

  • 100 g Bacon szalonna

  • 75 ml Vörösbor

  • 1 Hagyma, vékonyra vágva

  • 100 g Sárgarépa, vékonyra vágva

  • Só és bors

  • 1 1 bouquet garni (ízesítő fűszercsokor)

  • 100 ml Borjúhúsleves (alaplé)

  • 1 kan. Földimogyoró-olaj

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 400g Csirke (vagy pulyka) comb lisztbe forgatva
  • 100g Friss csiperkegomba, vékonyra vágva
  • 100g Bacon szalonna
  • 75ml Vörösbor
  • 1 Hagyma, vékonyra vágva
  • 100g Sárgarépa, vékonyra vágva
  • Só és bors
  • 1 1 bouquet garni (ízesítő fűszercsokor)
  • 100ml Borjúhúsleves (alaplé)
  • 1kan. Földimogyoró-olaj

Lépés 2 /8

Vágja apróra a csiperkét.

  • 100g Friss csiperkegomba, vékonyra vágva

Lépés 3 /8

Vágja apróra a hagymát.

  • 1 Hagyma, vékonyra vágva

Lépés 4 /8

Öntsön olajat az edénybe.

  • 1kan. Földimogyoró-olaj

Lépés 5 /8

Pirítsa meg a csirkecombokat. Vegye ki őket. Pirítsa meg a baconszalonnát, hagymát, gombát és a répát több részletben, ha szükséges.

  • 400g Csirke (vagy pulyka) comb lisztbe forgatva
  • 100g Friss csiperkegomba, vékonyra vágva
  • 100g Bacon szalonna
  • 1 Hagyma, vékonyra vágva
  • 100g Sárgarépa, vékonyra vágva

Lépés 6 /8

Tegye vissza a csirkecombokat, adja hozzá a bort és a borjúalaplevet. Ízesítse sóval és borssal.

  • 400g Csirke (vagy pulyka) comb lisztbe forgatva
  • 75ml Vörösbor
  • Só és bors
  • 100ml Borjúhúsleves (alaplé)

Lépés 7 /8

Főzze kuktában.

Lépés 8 /8

A coq au vint tálalja krumplipürével.