Coq au vin - vörösboros kakas
- Teljes idő 50 perc
- 15 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
400 g Csirke (vagy pulyka) comb lisztbe forgatva
100 g Friss csiperkegomba, vékonyra vágva
100 g Bacon szalonna
75 ml Vörösbor
1 Hagyma, vékonyra vágva
100 g Sárgarépa, vékonyra vágva
Só és bors
1 1 bouquet garni (ízesítő fűszercsokor)
100 ml Borjúhúsleves (alaplé)
1 kan. Földimogyoró-olaj
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Vágja apróra a csiperkét.
Lépés 3 /8
Vágja apróra a hagymát.
Lépés 4 /8
Öntsön olajat az edénybe.
Lépés 5 /8
Pirítsa meg a csirkecombokat. Vegye ki őket. Pirítsa meg a baconszalonnát, hagymát, gombát és a répát több részletben, ha szükséges.
Lépés 6 /8
Tegye vissza a csirkecombokat, adja hozzá a bort és a borjúalaplevet. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 7 /8
Főzze kuktában.
Lépés 8 /8
A coq au vint tálalja krumplipürével.