Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Brazil sajtos zsemle (Pão de queijo)

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 55 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    10 perc
  • Hűtés
    30 perc

Összetevők

6 személy

  • 200 g Tápióka liszt

  • 38 cl Tej

  • 5 cl Olívaolaj

  • 120 g Reszelt sajt

  • 1 Tojás

  • 1 kan.

  • 1 csip. Szerecsendió őrlemény

Előkészítés

Lépés 1 /5

Öntse a tápiókalisztet egy edénybe. Forralja fel a tejet és az olajat egy lábasban. Gyorsan öntse a folyadékot a lisztre, és keverje erőteljesen, hogy kissé ragacsos, rugalmas keveréket kapjon.

  • 200g Tápióka liszt
  • 38cl Tej
  • 5cl Olívaolaj

Lépés 2 /5

Adja hozzá a sajtot, a tojást, a sót és a szerecsendiót. Egy spatulával keverje bele.

  • 120g Reszelt sajt
  • 1 Tojás
  • 1kan. só
  • 1csip. Szerecsendió őrlemény

Lépés 3 /5

Tegye a keveréket egy tepsibe, és terítse szét, hogy a hűtőszekrényben 30 perc alatt gyorsan kihűljön.

Lépés 4 /5

Vegye ki a tepsit, és formázzon 18 golyót kézzel. Ha a tészta ragadós, használjon egy kevés lisztet. Tegyen egy alufóliát a lapra. Óvatosan tegye a golyókat a készülékbe, hagyjon közöttük helyet, hogy a levegő keringhessen. Kezdje el a sütést. A végén szép aranyszínű golyókat kell kapnia.

Lépés 5 /5

Folytassa a sütést, amíg az összes golyó meg nem sül. Hagyja kihűlni, majd tálalja avokádó és mangó „szalszával”, salátával vagy guacamoléval.