Brazil csirke (Frango churrasco)
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 Lime
1.5 kan. Paprika
1.5 Paprika, apróra vágva
3 kan. Barna cukor
5 Fokhagymagerezd, felaprítva
5 kan. Olívaolaj
1.5 kan. Koriander
só
750 g Csontozott csirkecomb (bőr nélkül)
Előkészítés
Lépés 1 /4
Egy tálban hámozza meg a lime-ot, és facsarja ki a levét. Adja hozzá a paprikát, a borsot, a cukrot, a fokhagymát, az olívaolajat és a koriandert. Ízlés szerint fűszerezze.
Lépés 2 /4
Fűzze fel a combokat a fanyársakra. Személyenként egy nyárssal számoljon. Tegye őket egy tálba, és öntse le a páclével. Fordítsa meg őket, hogy a páclében pácolódjanak. Pihentesse a hűtőben 1 órán át.
Lépés 3 /4
Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza a „Csirke” programot, és nyomja meg az OK gombot. Amint az előmelegítés befejeződött, tegye a csirke nyársakat a grillre bőrükkel lefelé, és zárja le. Süsse, amíg a jelzőfény pirosra nem vált.
Lépés 4 /4
Amikor a csirke megsült, tegye ki egy tálra, és azonnal tálalja.