Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Brazil „esőcsepp” fánk (Bolinho de Chuva)

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 22 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    12 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

8 személy

  • 250 g Ragadós rizsliszt

  • 40 g Porcukor

  • 1 kan. Őrölt fahéj

  • 0.5 kan. Őrölt kardamom

  • 2 Tojás

  • 12 cl Tej

  • 4 cl Növényi olaj

  • 0.5 kan. Sütőpor

  • 50 g Finomszemcséjű cukor

  • 50 g Porcukor

  • 2 kan. Őrölt fahéj

Előkészítés

Lépés 1 /3

Keverje össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a kardamomot egy tálban. Ezután adja hozzá a tojást, a tejet, az olajat és az élesztőt, majd keverje össze a keveréket egy spatulával, amíg a tészta sima és egyenletes nem lesz.

  • 250g Ragadós rizsliszt
  • 40g Porcukor
  • 1kan. Őrölt fahéj
  • 0.5kan. Őrölt kardamom
  • 2 Tojás
  • 12cl Tej
  • 4cl Növényi olaj
  • 0.5kan. Sütőpor

Lépés 2 /3

Tegyen egy alufóliát a lapra. Két kiskanállal formázzon kis golyókat. Óvatosan tegye a golyókat a sütőbe, de hagyjon közöttük helyet, hogy a levegő keringhessen. Kezdje el a sütést. Szép arany golyókat kell kapnia.

Lépés 3 /3

Gyorsan keverje össze a cukrokat és a fahéjat egy tálban, majd forgassa meg a fánkokat a keverékben, és rázza meg az edényt, hogy jól bevonja. Ismételje meg a műveletet, amíg az összes tésztát el nem használja. Fogyassza melegen.

  • 50g Finomszemcséjű cukor
  • 50g Porcukor
  • 2kan. Őrölt fahéj