Vegyes sült tengeri ínyencségek koktélszósszal

Vegyes sült tengeri ínyencségek koktélszósszal

Főétel

  • 8

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 300 g hal (tőkehal vagy lazac)
  • 400 g rák
  • 400 g felszeletelt tintahal vagy kis polip
  • 3 felvert tojás
  • 300 g liszt
  • 400 g zsemlemorzsa
  • 200 g majonéz
  • 30 g ketchup
  • 1,5 evőkanál vörösbor
  • Só, cukor
  • Citrom
  • Napraforgóolaj a sütéshez

Elõkészítés

Mossa meg és kockázza fel falatnyi darabokra a halat és a tenger gyümölcseit, majd csorgasson rá citromlevet, és szórja meg egy kevés sóval.

Forgassa lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába a haldarabokat. Süsse meg az ActiFry készülékben, lehetőleg napraforgóolajban.

Keverje össze a majonézt, a ketchupot és a vörösbort, sózza és borsozza, és készítsen lágy, édeskés szószt. Salátával vagy más friss zöldséggel tálalja.