Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Főzze meg a fagyasztott borsót bő, forrásban levő vízben. Csepegtesse le. Hűtse le gyorsan jéghideg vízben, hogy megtartsa harsány zöld színét. Keverje össze a wasbival, sóval és tejszínnel. Törje át sűrű szitán úgy, hogy az eredmény tökéletesen sima püré legyen.
Pucolja meg a friss borsót. Főzze meg ugyanúgy, ahogy a fagyasztott borsót. Hűtse le és rakja félre.
Pirítsa meg az ördöghal darabokat olajban. Mielőtt elkészülnének, adja hozzá a vajat és a vaníliarúd kikapart magjait. Folytassa a sütést, amíg a haldarabok aranybarnák nem lesznek úgy, hogy bevonódjanak a vajas mártással. Rakja át őket egy hőálló edénybe, és tartsa melegen őket 70 °C-os sütőben, amíg el nem készül a mártás.
Öntsön fehérbort a serpenyőbe, és kaparja fel a hátramaradt pörzsanyagokat. Forralja be. Adja hozzá a tejszínt. Forralja be. Sózza és borsozza. Ezzel egy időben melegítse fel a zöldborsópürét.
Ossza el a pürét a tányérokon. A tetejét szórja meg egész zöldborsókkal. Erre jöjjön a hal. A halat locsolja meg a mártással.