Tandori lazac frissítő raitával

Tandori lazac frissítő raitával

Előétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 12 db 30 g-os lazackocka
  • 1/2 uborka
  • 4 g / 1 csapott teáskanál zöld csili
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 kis paradicsom
  • 1/2 ActiFry-kanál tandori fűszerkeverék
  • 3 pohár natúr joghurt
  • 1/2 ActiFry-kanál őrölt kömény
  • 30 friss mentalevél

Elõkészítés

Kockázza fel a lazacot, és a kockákat vonja be tandori fűszerkeverékkel. Rakja a hűtőbe és hagyja pácolódni. Turmixolja össze a joghurt negyedét a csilivel, a mentával, a köménnyel, a sóval és a borssal. Rakja a hűtőbe és hagyja állni.

Hámozza meg a paradicsomot. Magozza ki és vágja kis kockákra. Hámozza meg a hagymát, és vágja fel apróra. Hámozza meg az uborkát. Vágja szét hosszában, kaparja ki a magokat egy kisebb kanállal, és kockázza fel.

Közvetlenül a tálalás előtt süsse 5–6 percig a lazacot az ActiFry készülékben úgy, hogy megfűszerezi, de zsiradékot nem használ. Ezalatt keverje össze az ízesített joghurtot a joghurt maradékával, a felkockázott paradicsommal, a felkockázott uborkával és a felaprított hagymával.

A mártást öntse kisebb poharakba vagy levesestányérokba, és a rakja rá a lazacot. A lazac 5–6 perc alatt félig fog átsülni. Ha szeretné még jobban átsütni, folytassa a sütést még 4–5 percig.