Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Kockázza fel a lazacot, és a kockákat vonja be tandori fűszerkeverékkel. Rakja a hűtőbe és hagyja pácolódni. Turmixolja össze a joghurt negyedét a csilivel, a mentával, a köménnyel, a sóval és a borssal. Rakja a hűtőbe és hagyja állni.
Hámozza meg a paradicsomot. Magozza ki és vágja kis kockákra. Hámozza meg a hagymát, és vágja fel apróra. Hámozza meg az uborkát. Vágja szét hosszában, kaparja ki a magokat egy kisebb kanállal, és kockázza fel.
Közvetlenül a tálalás előtt süsse 5–6 percig a lazacot az ActiFry készülékben úgy, hogy megfűszerezi, de zsiradékot nem használ. Ezalatt keverje össze az ízesített joghurtot a joghurt maradékával, a felkockázott paradicsommal, a felkockázott uborkával és a felaprított hagymával.
A mártást öntse kisebb poharakba vagy levesestányérokba, és a rakja rá a lazacot. A lazac 5–6 perc alatt félig fog átsülni. Ha szeretné még jobban átsütni, folytassa a sütést még 4–5 percig.