Spárgás velouté

Spárgás velouté

Leves

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Nagyon könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 700 g konzerv spárgafej (zöld vagy fehér)
  • 1 csésze csirkealaplé
  • 20 cl alacsony zsírtartalmú tejszín
  • 2 tojássárgája
  • Fehér bors
  • 1 kanál frissen felaprított snidling

Elõkészítés

A 3–4 cm-es darabokra vágott spárgát rakja turmixkéssel felszerelt kannába (a lé nélkül).

Turmixolja 2-es pozícióban 15 másodpercig, majd adja hozzá a friss tejszínt, a csésze csirkealaplevet, a spárga levét, a 2 tojássárgát és a borsot.

Turmixolja 10 másodpercig, majd melegítse össze alacsony hőmérsékleten 5 perc alatt.

Díszítse a snidlinggel és tálalja.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek