Serpenyőben sült ördöghalpofa blanquette stílusban, vaníliával

Serpenyőben sült ördöghalpofa blanquette stílusban, vaníliával

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 12 ördöghalpofa
  • 400 g fehér csiperke
  • 1 vaníliarúd
  • 2 szárzeller (170 g)
  • 200 ml halalaplé
  • 1 nagy répa (vagy két kicsi – 300 g)
  • 1 citrom
  • 3 fokhagymagerezd
  • 300 g savanyított hagyma

Elõkészítés

Rakja az ActiFry készülékbe a hagymákat hámozatlanul, és melegítse 1 percig. Rakja a hagymát egy tál hideg vízbe. Hagyja kihűlni, és pucolja meg. Hámozza meg a gombát, a répát és a szárzellert. Aprítsa fel finomra. Pucolja meg a fokhagymagerezdeket. Nyomja ki a citrom levét, és szedje szét a gerezdeket. Főzze 15 percig a hagymákat. Vegye ki őket a serpenyőből.

Rakja a serpenyőbe a zellert, a répát és a halalaplevet. Sózza, borsozza, és főzze 15 percig. Töltse utána a vizet, ha már nem jön gőz. Ezután adja hozzá a fokhagymát, a gombát, a hagymát és a hosszában négyfelé vágott vaníliarudat.

Ellenőrizze, hogy van-e még szósz a serpenyőben, és ha nincs, öntsön bele 10 cl forró vizet. Főzze 5 percig. Kóstolja meg, és ha szükséges, sózza és borsozza. Rakja a tetejére az ördöghalpofát, szórja meg a citromhéjjal, és süsse készre 5–7 perc alatt.