Serpenyőben készült hízott libamáj sült fügével és törökmogyoróval

Serpenyőben készült hízott libamáj sült fügével és törökmogyoróval

Előétel

  • 4

    Hány személyre

  • Drága

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 1 friss, kiváló minőségű hízott libamáj
  • 6 gyönyörű füge
  • 25 g hámozott törökmogyoró
  • Kevés liszt
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 darabka vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elõkészítés

Vágjon négy szép, 2 cm vastag szeletet a hízott libamájból. Borsozza, és finoman lisztezze be a szeletek mindkét oldalát. Rakja be a hűtőbe.

A fügéket vágja félbe. Vágja fel durvára a törökmogyorót, és pirítsa meg szárazon a serpenyőben, időnként megkeverve. Tegye félre.

Melegítsen olajat a serpenyőben. Süsse barnára a fügéket közepes hőmérsékleten úgy, hogy a vágott felülettel lefelé teszi őket a serpenyőbe. Adja hozzá a cukrot, a vajat és a törökmogyorót. Süsse a fügéket karamellizálódásig, és amíg bevonja őket a többi hozzávaló. Tartsa melegen a fügéket (például a sütőben). Tisztítsa meg gondosan a serpenyőt.

Hevítse közepes hőmérsékletre. Kezdje el sütni a hízott libamájszeleteket a serpenyőben. Süsse őket egy percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg őket. Süsse őket még egy percig. Vegye ki őket nedvszívó papírra.

Ossza el a fügéket a tányérokon. Folytassa a tálalást a hízott libamáj szeletekkel (a kisült szaft ne kerüljön a tányérra). Sózza fleur de sel tengeri sóval.

Tálalja azonnal különlegesen jó minőségű kenyérrel vagy pirított brióssal.