Selymes petits pots de crème karamellel, sós vajjal és pattogatott kukoricával

Selymes petits pots de crème karamellel, sós vajjal és pattogatott kukoricával

Desszert

  • 4

    Hány személyre

  • Olcsó

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 200 g cukor
  • 200 g folyékony tejszín
  • 40 g enyhén sózott vaj
  • 180 g tej
  • 260 g folyékony tejszín
  • 25 g kukoricaliszt
  • Karamellizált pattogatott kukorica díszítésnek

Elõkészítés

Karamell: Rakja serpenyőbe a cukrot. A serpenyőt hevítse közepes hőmérsékleten, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Közben ne kevergesse. Amikor a cukor alul már barnulni kezd, kezdje el keverni, hogy egyenletesen karamellizálódjon.

Lassan, fokozatosan adja hozzá a tejszínt vékony sugárban, és vigyázzon, hogy ne fröcsögjön szét. Végül adja hozzá a vajat is. Alaposan keverje össze. Vegye le a főzőlapról, és hagyja kihűlni.

Az így elkészített karamellből öntsön egy keveset a tálkákba.

Krém: Hígítson fel 100 g karamellt tejszínnel, majd tejjel. Nedvesítse meg a kukoricalisztet 7 cl folyadékkal. Adja hozzá a folyadék maradékát. Rakja egy szószos edénybe. Főzze közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett.

Vegye le a főzőlapról, és adja hozzá a két tojássárgát. Alaposan keverje össze.

A kész krémet azonnal ossza el a tálkák között. Hagyja kihűlni.

Díszítse karamellizált pattogatott kukoricával.