Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Karamell: Rakja serpenyőbe a cukrot. A serpenyőt hevítse közepes hőmérsékleten, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Közben ne kevergesse. Amikor a cukor alul már barnulni kezd, kezdje el keverni, hogy egyenletesen karamellizálódjon.
Lassan, fokozatosan adja hozzá a tejszínt vékony sugárban, és vigyázzon, hogy ne fröcsögjön szét. Végül adja hozzá a vajat is. Alaposan keverje össze. Vegye le a főzőlapról, és hagyja kihűlni.
Az így elkészített karamellből öntsön egy keveset a tálkákba.
Krém: Hígítson fel 100 g karamellt tejszínnel, majd tejjel. Nedvesítse meg a kukoricalisztet 7 cl folyadékkal. Adja hozzá a folyadék maradékát. Rakja egy szószos edénybe. Főzze közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett.
Vegye le a főzőlapról, és adja hozzá a két tojássárgát. Alaposan keverje össze.
A kész krémet azonnal ossza el a tálkák között. Hagyja kihűlni.
Díszítse karamellizált pattogatott kukoricával.