Sült húsgolyók

Sült húsgolyók

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 600 g darált hús (borjú és sertés vegyesen, 60% és 40%)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 szelet kenyér
  • 100 g kaskaval (bolgár kemény sajt)
  • 4 vagy 5 szál petrezselyem
  • 1 tojás
  • Finomliszt

Elõkészítés

Áztassa be a kenyeret meleg vízbe, majd nyomkodja ki belőle a felesleges folyadékot. Aprítsa fel a petrezselymet és verje fel a tojást. Adja hozzá a darált húshoz az összes hozzávalót a köménnyel együtt, és keverje össze alaposan.

Kockázza fel a kaskaval sajtot, majd formázzon kis húsgolyókat a tenyerével, és mindegyik golyó közepébe nyomjon egy sajtkockát.

A húsgolyók felszínét gondosan dolgozza el, hogy a kaskaval ne folyjon ki sütés közben. Hempergesse meg a golyókat a lisztben, majd süsse ki őket bő zsiradékban a kiválasztott programnak megfelelően.