Libanoni csirkés pita

Libanoni csirkés pita

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Könnyű

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 4 csíkokra vágott csirkemellfilé
  • 1 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 2 cikkekre vágott paradicsom
  • 1 citrom leve
  • 30 ml olívaolaj
  • 50 g sűrített paradicsom vagy paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 4 pitakenyér
  • 200 g lecsepegtetett konzerv csicseriborsó

Elõkészítés

A csirkecsíkokat tegye a párolótálcába a hagyma, a petrezselyem és a paradicsom felével. Locsolja meg citromlével és olívaolajjal.

Párolja 10 percen át az előétellel és a desszerttel. Közben keverje össze a sűrített paradicsomot a fokhagymával, és kenje meg vele a kenyerek belsejét.

Töltse meg mindegyik pitát csirkével. Pürésítse a csicseriborsót. Néhány szemet hagyjon egyben a díszítéshez. Merje a pürét tányérra, formázzon belőle kört, és csináljon rá arcot vagy valamilyen más vicces ábrát néhány egész csicseriborsóból és egy kevés petrezselyemből.

A recept elkészítéséhez szükséges Tefal termékek