Könnyű rizottó olajjal, sonkával és borsóval

Könnyű rizottó olajjal, sonkával és borsóval

Főétel

  • 4

    Hány személyre

  • Átlagos

    Költség

  • Médium

    Bonyolultság

  • Elkészítési idõ

  • Elkésztési idõ

Alapanyagok

  • 280 g carnaroli rizs
  • 40 g főtt sonka
  • 20 g / 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 200 g zöldborsó
  • 90 g Parmezán sajt
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • Kis szemű só

Elõkészítés

Öntse az olajat a megfelelő helyre az olajsütőbe, és melegítse kb. 3 percig.

Adja hozzá a rizst és pirítsa 2 percig; adja hozzá a kockákra vágott sonkát, és pirítsa még két 2 percig.

Öntse bele az alaplevet, és főzze kb. 15 percig. A főzési idő végén adja hozzá a kifejtett borsót, egy kis olajat és a parmezánt. Tálalja.