Hány személyre
Költség
Bonyolultság
Elkészítési idõ
Elkésztési idõ
Hámozza meg a krumplikat, és vágja fel őket egyforma vastagságú szalmakrumplinak. Az egyes szalmakrumplik maximum 13 mm vastagok legyenek. Mossa meg alaposan a krumplidarabokat, majd gondosan csepegtesse le őket.
Itasson le róluk minden nedvességet tiszta konyharuhával.
Rakja a krumplit az ActiFry serpenyőjébe. Locsolja meg egyenletesen az olajjal. Süsse 30–40 percig, amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek, és teljesen át nem sülnek (a sütési idő a szalmakrumpli vastagságától és a használt krumpli típusától függ).
Szórja meg sóval és a borssal (ízlés szerint). A krumpli csak akkor lesz igazán ropogós, ha sütés előtt tökéletesen leitat róla minden nedvességet.